Yung Lean: In My Head har sin världspremiär på festivalen

Nyhet /

Stockholms internationella filmfestival 2020 kommer att smygöppnas med den efterlängtade Yung Lean: In My Head.

Filmen är regisserad av Henrik Burman, med Jonatan Leandoer Håstad som Yung Lean och Yung Lean som Jonatan Leandoer Håstad. För första gången bjuder artisten in fansen till det innersta rummet. Filmen följer resan som denne tonårskille påbörjade i sitt pojkrum på Södermalm i Stockholm – och som tog honom till den absoluta berömmelsen med miljoner fans runtom i världen, och erbjudanden från artister som Frank Ocean.

Den 7 november smygöppnar världspremiären av Yung Lean: In My Head Stockholms filmfestival 2020.
Boka dina biljetter här!

Drömsk och våldsam. Sådan är berättelsen om hur en vanlig svensk tonåring transformerar sig själv och antar gestalten av den internationellt framgångsrike hip hop-stjärnan Yung Lean. Han möter Los Angeles, kokain och dollarsedlar – såväl som depression, död och raseri. Yung Lean: In My Head är regisserad av Henrik Burman, med Jonatan Leandoer Håstad i huvudrollen som Yung Lean.

Större än livet – sorgligare än Sad Boys. Artisten Yung Lean har åstadkommit framgång som inte liknar någon annan svensk rappare. Han lade upp ett par låtar på YouTube i början av 2010-talet, däribland Oreomilkshake och Ginseng Strip. De exploderade, fick miljontals lyssningar och Yung Leans musik blev det inofficiella ledmotivet till Generation Z. Yung Lean kontaktades av branschens största, alla från Frank Ocean till Justin Bieber ville förknippas med den aparta och ditintills underpresterande svenske tonåringen. I den nya långfilmen Yung Lean: In My Head återvänder han till sin ursprungliga form, Jonatan Leandoer Håstad, efter att ha återhämtat sig från en psykos. Yung Lean: In My Head är producerad av David Herdies

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.