Visioner i svensk film 2030

Nyhet /

Onsdagen den 19 November klockan 10-12 kommer Stockholms internationella filmfestival tillsammans med POV Talks att anordna ett seminarie på Biograf Zita. Seminariet kommer senare att laddas upp på vår Industry Online plattform. 
På grund av rådande restriktioner från Folkhälsomyndigheten kommer vi enbart likt som på våra filmvisningar kunna erbjuda max 50 platser för detta event. Vill du säkra din plats, skaffa din Industry ackreditering här!

När vi nu går in i ett nytt decennium är det dags för filmindustrin att blicka framåt och diskutera möjligheterna och visionerna för Svensk film 2030. De senaste åren har vi sett en trend av nedåtgående siffror i biobesöken, och en ännu brantare siffra vad gäller biljettförsäljningen av svensk film. Med det gemensamma målet om att hålla filmindustrin kvalitativ och hållbar frågar vi vilka som är utmaningarna och vad som behövs för att ändra på den här trenden?

För att svara på dessa frågor, har Stockholms filmfestival bjudit in representanter från branschen som alla spelar en roll i frågan och som kommer dela sina visioner för svensk film 2030. Med utgångspunkten visioner för svensk film 2030 kommer debatten också röra vid ämnen som jämlikhet, representation, kvalitet, konstnärliga visioner och sist men inte minst finansiering. 

Medverkande i seminariet kommer bestå av Anna Serner (VD för Svenska filminstitutet), Helena Lindblad (Filmredaktör på DN), Charlotte Denward (Långfilmsansvarig på SVT Drama), Peter Modestij (Regissör och manusförfattare), Isabella Eklöf (Regissör och manusförfattare) och David Nzinga (Skådespelare). Seminariet kommer modereras av Jon Asp, Huvudredaktör på POV Film. 

 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.