Vill du jobba på Sveriges roligaste filmevenemang?

Stockholms Internationella filmfestival startade 1990 och är idag ett av Nordens största kulturevenemang. Att jobba på Stockholms filmfestival innebär att ta del av en fartfylld kulturorganisation med ett brett kontaktnät inom både svensk och internationell filmbransch. Du som söker till oss bör ha en känsla för organisatoriskt arbete, vara stresstålig, flexibel och ha lätt för att samarbeta, klara av att arbeta med flera saker samtidigt och såklart älska film!

Skicka in personligt brev + CV till mailadressen: rekrytering@stockholmfilmfestival.se
Skriv i ämnesraden vilken tjänst du är intresserad av.
Sista ansökningsdag är 2 augusti.

Jobbperioden pågår under hösten 2021 med viss variation beroende på vilken tjänst du söker. Exakta datum informeras om under rekryteringsprocessens gång.

Våra avdelningar:

Press

Pressavdelningen hanterar alla presskontakter under festivalen, och organiserar alla pressaktiviteter under hösten med syfte att öka festivalens medienärvaro.

Pressassistent (säsongsanställning, sep-nov)

Den vi söker är nyutexaminerad från JMK eller liknande. Du har god stilistisk och organisatorisk förmåga, med viss vana av att skriva pressmeddelanden. Du är utåtriktad, har lätt för att knyta kontakter och är flytande på engelska och svenska.

Marknad

Marknadsavdelningens främsta uppgift är att synliggöra festivalen mot publiken och öka biljett- samt medlemskortförsäljningen.

Medlemsansvarig (säsongsanställning, sep-nov)

Du ansvarar för kontakten med våra medlemmar och informerar om höstens program, agerar medlemssupport, utfärdar medlemskort, ansvarar för medlemsutskick, anordnar tävlingar etc. Du är van att ha kundkontakt, är serviceminded och kan leverera under press. Du har god organisatorisk förmåga och erfarenhet av projektledning. Du är flytande på svenska och engelska, ett plus om du har erfarenhet av Photoshop eller InDesign.

Biljettansvarig (säsongsanställning, sep-nov)

Biljettavdelningen möter festivalens publik och är vårt ansikte utåt. Avdelningen ansvarar för allt det praktiska ute på biograferna, bland annat vårt biljett-och kassasystem.

Vi söker en ansvarig för biljettavdelningen som har tidigare vana av service och kassahantering. Du kommer att arbeta med många volontärer så det är viktigt att du kan arbetsleda och entusiasmera. Kunskap inom biljettsystem är ett plus.

Event:

Under festivalen arrangerar vi olika evenemang vid sidan av våra filmvisningar, och vår eventavdelning ansvarar för planering, organisation och utförande.

Eventansvarig (säsongsanställning, sep-nov)

Du ansvarar för avdelningen och för all planering, organisering och arbetsledning av eventpersonal. Du är stresstålig, utåtriktad, flexibel med god servicevana, har vana av projekt- och arbetsledning och är en kreativ problemlösare. Du har jobbat med event tidigare, alternativt gått en eventutbildning. B-körkort är ett krav.

Eventkoordinator (säsongsanställning, sep-nov)

Du ansvarar för de delarna av eventen som rör teknik, dekor etc. och arbetar nära ihop med eventansvarig. Du är en stresstålig problemlösare, en organisatorisk stjärna och har ett öga för detaljer. B-körkort är ett krav.

Volontär

Volontäravdelningen rekryterar ca 200 volontärer varje höst. Matchar ihop rätt volontär med rätt avdelning och schemalägger volontärernas medverkan i festivalen. Kommunicerar, informerar, anordnar volontärträffar och utbildningar samt är volontärernas kontaktperson.

Volontäransvarig (säsongsanställning, sep-nov)

Vi söker en positiv, social person som tycker om att jobba med människor och är duktig på att inspirera och motivera. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av personalhantering och du måste ha en god organisatorisk förmåga. Du är en människokännare, duktig på rekrytering och det är ett plus om du har jobbat med liknande uppgifter på en festival tidigare.

Redaktionen

Stockholm filmfestival producerar inför varje festival en programtidning samt en Industryguide.

Tidningsredaktör (säsongsanställning, sep-okt)

Tillsammans med en kollega gör redaktören festivalens programtidning. Som redaktör ansvarar du för att hålla kontakten med skribenterna och att redigera material. Vi söker en journalist med tidigare erfarenhet av redaktionsarbete och gärna ett starkt filmintresse. Du har hög stresstolerans, god stilistisk förmåga, kan skriva säljande samt är flytande på svenska och engelska.

Formgivare (säsongsanställning, sep-okt)

Formgivaren har som ansvar att formge festivalens redaktionella tryckprodukter utifrån redan framtagna mallar. Vi söker dig som är utbildad inom layout och har praktisk erfarenhet av printmedia, är organiserad, har hög stresstolerans och trivs med att arbeta i grupp. Du ska ha mycket goda kunskaper inom InDesign och Illustrator.

Festival-tv

Vår Festival-tv-avdelning dokumenterar våra event och filmar intervjuer, gör trailerpaket och annat rörligt material samt levererar klipp till marknads- och pressavdelning.

Filmfotograf/redigerare (säsongsanställning, okt-nov)

Vi söker en van filmare med utbildning och/eller erfarenhet inom filmproduktion, redigering och planering. Du är kreativ, stresstålig, duktig på att redigera samt leveranssäker. Tillsammans med marknadsavdelningen planerar ni vad som ska filmas och hur.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och välkomnar etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet.

Skicka in personligt brev + CV till mailadressen: rekrytering@stockholmfilmfestival.se
Skriv i ämnesraden vilken tjänst du är intresserad av.
Sista ansökningsdag är 2 augusti.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.