Vill du jobba på Sveriges roligaste filmevenemang?

Stockholms Internationella filmfestival startade 1990 och är idag ett av Nordens största kulturevenemang. Att jobba på Stockholms filmfestival innebär att ta del av en fartfylld kulturorganisation med ett brett kontaktnät inom både svensk och internationell filmbransch. Du som söker till oss bör ha en känsla för organisatoriskt arbete, vara stresstålig, flexibel och ha lätt för att samarbeta, klara av att arbeta med flera saker samtidigt och såklart älska film!
Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi vill öka representationen i organisationen. 

Förutom festivalen i november producerar vi även Stockholms filmfestival Junior i april, Sommarbio i augusti och flera stipendie- och talangprogram för unga filmarbetare. Organisationen består av 13 året runt-anställda. I samband med våra tre stora publika event projektanställs mellan 10 – 50 personer åt gången. Utöver dessa tillkommer ca 400 volontärer som hjälper till under festivalen. Vi sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm.

Skicka in personligt brev + CV genom att att maila rekrytering@stockholmfilmfestival.se 
Skriv i ämnesraden vilken tjänst du är intresserad av att söka.

Jobbperioden pågår under hösten 2020 med viss variation beroende på vilken tjänst du söker. Exakta datum informeras om under rekryteringsprocessens gång.
Sökanden som är aktuella för intervju kommer att kontaktas efter sommaren. 

LEDIGA TJÄNSTER:

Industry

Industryavdelningen arrangerar programinnehåll digitalt för filmbranschen i form av bl.a. seminarium workshops, och anordnar mötesplatser under festivalen för svensk och internationell filmbransch. De anordnar också alla publika möten med filmskapare och längre paneldebatter/seminarium på våra biografer och andra platser.

- Industryansvarig (aug-nov)
Du är en tekniskt kunnig, kreativ och utåtriktad person, med kunskap om svensk och internationell filmbransch och gärna erfarenhet från distributions- och produktionsbolag. Du är van att arbeta självständigt, är stresstålig, duktig på att planera, organisera och kommunicera. Du är orädd, nyfiken och en god relationsskapare.

Gäst

Gästavdelningen bjuder in filmskapare från hela världen, bokar resor, hotellrum och kommunicerar med distributörer. Avdelningen ansvarar för gästernas vistelse i Stockholm och all logistik kring varje enskild gäst.

- Gästansvarig (säsongsanställning, sep-nov)
Du har tidigare vana av servicearbete, helst inom hotell- eller resebranschen, och fallenhet för logistik. Du är duktig på att hantera personal såväl som krävande gäster, och är en van problemlösare. Stresstålig, organisatorisk, utåtriktad och flexibel är ord som passar in på dig. Du kommunicerar obehindrat på engelska och svenska, ytterligare språk är ett plus.

- Gästkoordinator (säsongsanställning, sep-nov)
Du gillar administration och schemaläggning, är organisatorisk samt har god servicevana. Starkt meriterande om du har vana från rese- och hotellbranschen och erfarenhet av logistikarbete. Du kommunicerar obehindrat på engelska samt svenska, ytterligare språk är ett plus.

Press

Pressavdelningen hanterar alla presskontakter under festivalen, och organiserar alla pressaktiviteter under hösten med syfte att öka festivalens medienärvaro.

- Presschef (säsongsanställning, sep-nov)
Vi söker en person med god vana av pressarbete som kan organisera och leda en pressavdelning. Du har erfarenhet av mediekontakter och är van att sälja in olika vinklar till olika medier. Du är flytande på engelska och svenska, är stresstålig samt proaktiv med god stilistik förmåga.

- Pressassistent (säsongsanställning, sep-nov)
Den vi söker är nyutexaminerad från JMK eller liknande. Du har god stilistisk och organisatorisk förmåga, med viss vana av att skriva pressmeddelanden. Du är utåtriktad, har lätt för att knyta kontakter och är flytande på engelska och svenska.

Marknad

Marknadsavdelningens främsta uppgift är att synliggöra festivalen mot publiken och öka biljett- samt medlemskortförsäljningen.

- Medlemsansvarig (säsongsanställning, sep-nov)
Du ansvarar för kontakten med våra medlemmar och informerar om höstens program, agerar medlemssupport, utfärdar medlemskort, ansvarar för medlemsutskick, anordnar tävlingar etc. Du är van att ha kundkontakt, är serviceminded och kan leverera under press. Du har god organisatorisk förmåga och erfarenhet av projektledning. Du är flytande på svenska och engelska, ett plus om du har erfarenhet av Photoshop eller InDesign.

- Webbansvarig (säsongsanställning, sep-nov)
Som webbansvarig jobbar du mycket nära festivalens marknadsavdelning och har ansvar för uppdatering, utveckling, produktion och publicering av Stockholm filmfestivals samtliga webbrelaterade projekt. Du hjälper även till med att underhålla och utveckla filmfestivalens biljettsystem och medlemsregister. Vi ser gärna att du håller dig kontinuerligt uppdaterad om nya trender, kommunikationsvägar, tjänster, program och lösningar inom webbområdet samt är en van användare av både Mac och PC. Kunskaper inom PHP, HTML, CSS, JavaScript, .NET och drift av Unix-servrar är meriterande.

Event:

Under festivalen arrangerar vi ett 20-tal olika evenemang vid sidan av våra filmvisningar, och vår eventavdelning ansvarar för planering, organisation och utförande.

- Eventansvarig (säsongsanställning, sep-nov)
Du ansvarar för avdelningen och för all planering, organisering och arbetsledning av eventpersonal. Du är stresstålig, utåtriktad, flexibel med god servicevana, har vana av projekt- och arbetsledning och är en kreativ problemlösare. Du har jobbat med event tidigare, alternativt gått en eventutbildning. B-körkort är ett krav.

- Eventkoordinator (säsongsanställning, sep-nov)
Du ansvarar för de delarna av eventen som rör teknik, dekor etc. och arbetar nära ihop med eventansvarig. Du är en stresstålig problemlösare, en organisatorisk stjärna och har ett öga för detaljer. B-körkort är ett krav.

Volontär

Volontäravdelningen rekryterar ca 300 volontärer varje höst. Matchar ihop rätt volontär med rätt avdelning och schemalägger volontärernas medverkan i festivalen. Kommunicerar, informerar, anordnar volontärträffar och utbildningar samt är volontärernas kontaktperson.

- Volontäransvarig (säsongsanställning, sep-nov)
Vi söker en positiv, social person som tycker om att jobba med människor och är duktig på att inspirera och motivera. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av personalhantering och du måste ha en god organisatorisk förmåga. Du är en människokännare, duktig på rekrytering och det är ett plus om du har jobbat med liknande uppgifter på en festival tidigare.

Redaktionen

Stockholm filmfestival producerar inför varje festival en programtidning, internationell katalog, en Industryguide samt

- Tidningsredaktör (säsongsanställning, sep-okt)
Tillsammans med en kollega gör redaktören festivalens programtidning och Industryguiden. Som redaktör ansvarar du för att hålla kontakten med skribenterna och att redigera material. Vi söker en journalist med tidigare erfarenhet av redaktionsarbete och gärna ett starkt filmintresse. Du har hög stresstolerans, god stilistisk förmåga, kan skriva säljande samt är flytande på svenska och engelska.

- Layoutansvarig (sep-okt)
Layoutansvarig har som ansvar att formge festivalens redaktionella tryckprodukter (tidning och Industryguide) utifrån redan framtagna mallar. Vi söker dig som är utbildad inom layout och har praktisk erfarenhet av printmedia, är organiserad, har hög stresstolerans och trivs med att arbeta i grupp. Du ska ha mycket goda kunskaper inom InDesign och Illustrator.

- Bildredaktör (sep-nov)
Som bildredaktör jobbar du på redaktionen och nära marknadsavdelningen. Du har ansvar för ta välja ut och redigera alla stillbilder för print i programtidningen, katalog och Industry Guide likväl som att webbanpassa all pr-material för hemsidan. Vi söker dig som har praktisk erfarenhet av tryckproduktion, är organiserad, har hög stresstolerans och trivs med att arbeta i grupp. Du ska ha mycket goda kunskaper inom Adobe Creative Suite programmen. 

Festival-tv

Vår Festival-tv-avdelning dokumenterar våra event och filmar intervjuer, gör trailerpaket och annat rörligt material samt levererar klipp till marknads- och pressavdelning.

- Filmfotograf/redigerare (säsongsanställning, okt-nov)
Vi söker en van filmare med utbildning och/eller erfarenhet inom filmproduktion, redigering och planering. Du är kreativ, stresstålig, duktig på att redigera samt leveranssäker. Tillsammans med marknadsavdelningen planerar ni vad som ska filmas och hur.

Distributions- och trafik

Distribuerar alla programtidningar till en lång rad olika ställen som biografer, gallerior, skolor, bibliotek, caféer, restauranger etc. i Stockholms län. Trafikavdelningen ansvarar för körningen av festivalens tillresta gäster.

- Distributionsansvarig (säsongsanställning, sep-nov)
Distributionsansvarige ansvarar för distributionsplaneringen av programtidningar, rekrytering och koordinering av ett 10-tal chaufförer, arbetsledning samt ansvar för festivalens bilar. Den vi söker är stresstålig, flexibel, en problemlösare, duktig på att handleda och schemalägga personal. B-körkort är ett krav.

- Trafikkoordinator (säsongsanställning, okt-nov)
Vår trafikkoordinator ansvarar för att köra och leverera grejer till olika avdelningar, distribution av tidningar, och jobbar tätt ihop med distributionsansvarig för att hela distributionskedjan ska fungera smidigt. Du är en ”doer”, och gillar att vara på språng. Du hugger i där det behövs, är stresstålig, flexibel, och effektiv. B-körkort är ett krav.

Biljettavdelningen

Biljettansvarig (sep-nov)
Biljettavdelningen möter festivalens publik och är vårt ansikte utåt. Avdelningen ansvarar för allt det praktiska ute på biograferna, bland annat vårt biljett-och kassasystem. Vi söker en ansvarig för biljettavdelningen som har tidigare vana av service och kassahantering. Du kommer att arbeta med många volontärer så det är viktigt att du kan arbetsleda och entusiasmera. Kunskap inom biljettsystem är ett plus.

Biljetteknikansvarig (okt-nov)
Vi söker en biljetteknikansvarig med kunskap inom biljettsystem. Du bör vara allmänt teknikintresserad och ha en fallenhet för problemlösning. Du är flexibel, har stort tålamod, social och en problemlösare. Viss erfarenhet av kassahantering och av serviceyrken är ett plus.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.