Vi välkomnar alla i höst!

Nyhet /

2020 är året då Stockholms internationella filmfestival, den 31:a i ordningen, blir en hybrid festival med både fysiska och digitala filmvisningar. Filmfestivalen arrangeras som planerat 11-22 november och tillgängliggörs därmed på ett tryggt och säkert sätt för filmälskare över hela landet som annars inte haft möjlighet att närvara på plats.

Den 20 oktober kommer programmet att, med god framförhållning, presenteras inför höstens stora festival. 11-22 november väntar ett brett utbud om 75 kvalitetsfilmer från världens alla hörn, ett färre antal än under ett normalt filmår, men så har också stora delar av den globala filmbranschen stannat av helt i sina produktioner. Utmärkelser signerade filmfestivalen kommer fortsatt delas ut till framstående filmskapare från hela världen.

– Vi har en stor publik som längtar efter kvalitetsfilm och vi ser mycket fram emot att återigen få presentera världsunik film på vita duken. Vi måste se till att få tillbaka publiken till biograferna på ett tryggt och säkert sätt, det möjliggörs nu tack vare alla fina samarbetspartners, det offentliga och alla våra fantastiska medlemmar som stöttar oss fullt ut, säger Git ScheyniusFestivalchef

För oss är säkerheten vid våra filmvisningar av största vikt. Vi följer därför fortsatt de råd och restriktioner som tillämpats med anledning av rådande pandemi. Ett maxantal om 50 personer i sittande publik gäller tills vidare, och då placerade med god distans mellan respektive plats. Handsprit erbjuds alltid vid ankomst och samtliga besökare uppmanas att hålla avstånd såväl inomhus i foajén och salongen som utomhus i anslutning till biografen. Vidare uppmanas besökare, och medarbetare, att stanna hemma vid minsta symtom.

Tillsammans hjälps vi åt att både minska smittspridningen och berika kulturlivet!

För mer information om medlemskap i Stockholms filmfestival, vänligen besök:

www.stockholmfilmfestival.se/sv/kop-medlemskort

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.