Ung festivaltalang tävlar i Cannes

Nyhet /

Stockholms internationella filmfestival är mycket glada och stolta över att regissören Elin Övergaard är nominerad till ett av världens mest prestigefyllda kortfilmspriser.

Hennes kortfilm ”Ingen lyssnar” har blivit uttagen till att tävla på filmfestivalen i Cannes senare i vår.

- Det känns oerhört hedrande och spännande att få tävla i Cannes. Det är första gången jag är där och det ska bli intressant. Hoppas såklart på att få visa filmen på Stockholms filmfestival så småningom också, så filmen får komma ”hem” och visas för Stockholmspubliken. Har flera fina minnen från Stockholms filmfestival där jag var med första gången som tolvåring, säger Elin Övergaard. 

Elin har tidigare varit nominerad till 1 km film på Stockholms filmfestival 2013 med kortfilmsbidraget ”Gryning” och 2017 med ”Förebilder”.

Hon deltog redan 2007 i Stockholms filmfestival Juniors kortfilmstävling 1 minut film. Där vann hon 1:a pris med filmen ”Tårar blir musik”. Då var hon bara 12 år gammal.

- Det känns helt fantastiskt att vi på Stockholms filmfestival har fått följa med på Elins resa som filmskapare, från 1 minut film till 1 km film och nu slutligen Cannes. Vi önskar Elin stort lycka till och hoppas att hon kammar hem vinsten, säger Git Scheynius, festivalchef.

Foto: Ola Kjellbye

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.