Stockholms filmfestival ❤ Cannes

Nyhet /

Festival de Cannes skulle som vanligt ha arrangerats i maj, men har med anledning av pandemin flyttats till juli. Projektet ”Stockholms filmfestival ❤ Cannes” är både en hyllning till kvalitetsfilmen och en av världens främsta filmfestivaler. Stockholms filmfestival bjuder in dig som medlem till exklusiva förhandsvisningar av filmer som hade världspremiär på Filmfestivalen i Cannes 2020, men som ännu inte haft premiär på en svensk biograf.
Du som ännu inte är medlem, bli det här.

I samarbete med The Sparrow Hotel, Hotel Frantz, NOFO Hotel, Hotell Hasselbacken, Clarion Hotel Sign, Miss Clara by Nobis och Blique by Nobis arrangeras exklusiva förhandsvisningar i enskilda hotellrum för två personer. Tänk på att båda behöver ha aktiva medlemskap. Du som är Bronsmedlem får ta med dig en gäst till visningen. Hotellvisningarna sker mellan 23 maj och 3 juni, 17:30-21:00, och är helt kostnadsfria för dig som är medlem. Varje medlem kan boka en hotellvisning då begränsat antal hotellrum finns. Först till kvarn gäller vid bokningen. Utcheckning sker efter filmvisningens slut, men med möjligheten att boka övernattning till ett rabatterat pris.

BOKA DIN BILJETT TILL THE SPARROW HOTEL HÄR
Biljetterna släpps den 20 maj klockan 12:00.

BOKA DIN BILJETT TILL HOTEL FRANTZ HÄR
Biljetterna släpps den 20 maj klockan 12:00.

BOKA DIN BILJETT TILL NOFO HOTEL HÄR
Biljetterna släpps den 20 maj klockan 12:00.

BOKA DIN BILJETT TILL HOTELL HASSELBACKEN HÄR
Biljetterna släpps den 20 maj klockan 12:00.

BOKA DIN BILJETT TILL CLARION HOTEL SIGN HÄR
Biljetterna släpps den 20 maj klockan 12:00.

BOKA DIN BILJETT TILL MISS CLARA BY NOBIS HÄR
Biljetterna släpps den 20 maj klockan 12:00.

BOKA DIN BILJETT TILL BLIQUE BY NOBIS HÄR
Biljetterna släpps den 20 maj klockan 12:00.

I rummet kommer du ha möjlighet att välja vilken film du vill se via vår Festival on Demand-tjänst. Filmerna som kommer att vara tillgängliga är följande: 

DNA av Maïwenn

Neige har ett alldeles särskilt band till sin morfar Emir. Omgiven av släkt är de flesta relationerna svåra, förbittrade, och något hon egentligen vill undvika. Och i själva verket var det ändå Emir som uppfostrade henne. Hon besöker honom regelbundet på hemmet, men hans hälsa blir sämre, och till slut är dagen kommen. Hans bortgång inleder en identitetskris hos Neige, och spänningarna inom familjen blir allt mer påstridiga. DNA är Maïwenns djupt rörande och insiktsfulla familjeporträtt, baserat på hennes egen historia.

Vår i Paris av Suzanne Lindon

»Vår i Paris«, är 20-åriga Suzanne Lindons debutfilm som lovar stort inför framtiden. Filmen är ett coming-of-age-drama om 16-åriga Suzanne som känner att hennes liv bara är slentrian och hon passar inte in speciellt bra bland sina klasskamrater. Hon är i gränslandet mellan ungdom och tidigt vuxenliv, och hennes sexualitet är i ständig utveckling.
Lindon visar stor potential, bland annat genom användandet av musik som visar på både visuell och emotionell intuition. »Vår i Paris« ska inte ses som en tonårsfilm i mängden utan snarare som ett tongivande och utmanande verk från ett stjärnskott till regissör som prövar sina vingar på ett ytterst sofistikerat sätt.

Summer of 85 av François Ozon

François Ozon är tillbaka med en fransk nostalgisk coming-of-age-film, tillika en modig utmanare till Luca Guadagninos »Call Me By Your Name« som tog HBTQ+-världen med storm. »Summer of 85« är en hjärtskärande och fantastisk historia om vänskap och döden.

François Ozons fria auteurskap (som bland annat försett honom med Stockholm Visionary Award 2016) blåser som en charmerande och frisk fransk fläkt rakt igenom detta mästerverk. En film om förbjuden kärlek, oförlåtande föräldrar, mopedturer och sprudlande kärlek längs Normandies stränder. Berättad genom flashbacks, filmad på 16 mm-film, och tonsatt med The Cures »Inbetween Days« lyckas filmen fånga tidseran perfekt.

Sanna mödrar av Naomi Kawase

DEN NYA FILMEN FRÅN REGISSÖREN AV UNDER KÖRSBÄRSTRÄDEN

Efter ”Under körsbärsträden” och ”Mot solnedgången” är den fyrfaldige Cannesvinnaren Naomi Kawase tillbaka med en ny och rörande film. Efter en lång och fruktlös kamp för att bli gravid bestämmer sig Satoka och hennes man för att adoptera en pojke. Lyckan är total, men inte för evigt. Några år senare ringer telefonen. En kvinnoröst säger: ”Jag vill ha tillbaka mitt barn!”

Tack till NonStop Entertainment, Studio S Entertainment & Edge Entertainment!

Covid-19
Stockholms filmfestival följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och vill ge er en säker filmupplevelse.
Tänk på att hålla avstånd till varandra, stanna hemma vid sjukdomssymptom och följ respektive hotells coronaråd 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.