Stockholm Rising Star Award 2020

För tolfte året i rad nominerade Stockholms internationella filmfestival nya skådespelartalanger till Stockholm Rising Star Award. Priset tilldelas den skådespelare som gjort utmärkande prestationer på film och har möjligheten att bli morgondagens stjärna.
 

STOCKHOLM RISING STAR 2020 tilldelas en skådespelare som tolkar sina roller med empati och komplexitet, som inte dömer sina rollkaraktärer. Hens subtila förvandlingar och finkänsliga närvaro engagerar och stannar kvar hos publiken långt efter filmens slut. Antingen det gäller rollen Ibbe i ”Kalifat”, Lukas i ”Normala människor” eller Jimi Hendrix i ”Vår tid är nu”. Vinnare är Lancelot Ncube.

Syftet med priset är att lyfta fram skådespelare tidigt i karriären och bjuda in dem till Stockholms filmfestival där de får chansen att knyta kontakter inom filmbranschen. Tidigare vinnare av Stockholm Rising Star Award är bland andra Alicia Wikander, Filip Berg, Adam Lundgren, Alba August och Celie Sparre som tog hem priset förra året. Nu är det dags för en ny stjärna att födas på filmhimlen. 

2020 års nominerade:

Alva Bratt
Irma von Platen
Josefine Stofkoper
Lancelot Ncube
Nora Rios
Yandeh Sallah

Vinnare från tidigare år:

Rising Star Award 2019
Rising Star Award 2018
Rising Star Award 2017
Rising Star Award 2016
Rising Star Award 2015
Rising Star Award 2014
Rising Star Award 2013
Rising Star Award 2012

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.