Stockholm Rising Star Award 2019

Nyhet /

För elfte året i rad nominerade Stockholms internationella filmfestival nya skådespelartalanger till Stockholm Rising Star Award. Priset tilldelas den skådespelare som gjort utmärkande prestationer på film och har möjligheten att bli morgondagens stjärna.
 

STOCKHOLM RISING STAR 2019 går till en skådespelare med integritet och lyskraft, med komisk timing, tonalitet och musikalitet. Med en total närvaro och ett avslappnat förhållande till text och situation – blir hon en självklarhet framför kameran. Vi talar stjärnglans och vill se mycket mer av hennes skådespeleri: Celie Sparre.

CELIE SPARRE

Celie Sparre fick sitt stora genombrott i och med rollen som Iris i tv-serien Syrror. 
Hon har senast setts i rollen som Maria i långfilmen Lyckligare kan ingen vara, regisserad av Staffan Lindberg, samt i rollen som Kicki i långfilmen In i dimman, regisserad av Anders Hazelius. Celie Sparre har även medverkat i bland annat tv-serierna Älska mig, Dirigenten, Ingen utan skuld och Maria Wern.

Syftet med priset är att lyfta fram skådespelare tidigt i karriären och bjuda in dem till Stockholms filmfestival där de får chansen att knyta kontakter inom filmbranschen. Tidigare vinnare av Stockholm Rising Star Award är bland andra Alicia Wikander, Filip Berg, Adam Lundgren och Alba August som tog hem priset förra året. Nu är det dags för en ny stjärna att födas på filmhimlen. 

2019 års nominerade:

Arvin Kananian (Aniara, 2018 och Den blomstertid nu kommer, 2018)
Celie Sparre (Lyckligare kan ingen vara, 2018)
Albin Grenholm (Eld och lågor, 2019)  
Emelie Garbers (Aniara, 2018) 
Freddy Åsblom (In i dimman, 2018) 

Vinnare från tidigare år:

Rising Star Award 2018
Rising Star Award 2017
Rising Star Award 2016
Rising Star Award 2015
Rising Star Award 2014
Rising Star Award 2013
Rising Star Award 2012

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.