Omgång 3

STHLM DEBUT 3

GERILLA

Alla är upptagna med att älska sig själva. GERILLA är en film om jakten på bekräftelse i dagens ”like”-samhälle. Om en revolution som startas på YouTube. Om att förverkliga sig själv genom att förändra världen.

Regissör: Anders Hazelius

Producent: Lizette Jonjic    
Produktionsbolag: Migma Film AB 

Anders Hazelius är regissör och manusförfattare. Han har läst konstvetenskap och filmvetenskap på universitet och är utbildad på Filmhögskolan i Göteborg. Han har bland annat gjort filmerna FRÄMMANDE LAND (2010), BAGGY (2011) och FÖRSTA GÅNGEN (2013) som tilldelades pris för bästa kortfilm på Berlinale.

TJUVHEDER


TJUVHEDER är ett socialpolitiskt drama som skildrar en kvinnas kamp för att få tillvaron att fungera på samhällets absoluta botten. Det är en berättelse om bristen på solidaritet i vår tid – och om vikten av densamma. Hur ser omgivningen på de människor som inte kan leva upp till rådande normer? Är det möjligt att helt ställa sig utanför samhället? Vad blir i så fall kon­sekvenserna?

Regissör: Peter Grönlund
Producent: Frida Bargo

Peter Grönlund är regissör, producent och manusförfattare. Han regidebuterade 2009 med kortfilmen JONNY HEISKANEN. Denna följdes av BRÖDERNA JAUUKA (2010) och (2011) utkom filmen GLÄNTAN, vilken fick juryns pris för bästa foto vid Uppsala kortfilmsfestival samt Guldbaggenominerades 2013 i kategorin Bästa kortfilm.

BARN AV SIN TID


Samir, 14 år stiger med sin bror Nader, 19 ur en lastbil en varm sommarnatt någonstans i Sverige. De söker asyl och hamnar på ett asylboende i en nedgången svensk småstad. I samma småstad åker Vilde, 14 år ensam runt på sin skateboard dagarna i ända. När Samir och Vilde en dag träffas så händer någonting med dem. De börjar skapa drömmar och en tro på att livet är något mer än att bara överleva.

Regissör: Erik Green Petersson
Producent: TBC

Erik Green Petersson är producent, regissör och manusförfattare. Han har gått Kulturamas Filmlinje och driver sitt eget filmbolag Envis Film. Han har gjort flera filmer på teman om kön, genus, identitet och självbild. Han har tidigare gjort filmerna VÅGOR AV LÄNGTAN (2011), HOLGER OCH VILDE (2010), ETT UNDERBART LIV (2007).

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.