Omgång 2

STHLM Debut 2

IMAGINARY COUNTRY

IMAGINARY COUNTRY är en personlig karaktärsdriven dokumentärfilm som utforskar identitet, politiska gränser och exil, skildrad från konstnären/filmaren Angela Bravos perspektiv. Historien börjar i Sverige under 1980-talet och tar oss tillbaka till Chile 1973. En hybridfilm som blandar animation, arkivmaterial och dokumentärt berättande.

Regissör: Angela Bravo
Producent:  Juan Libossart 
Produktionsbolag: Fasad AB

Angela Bravo har studerat på Kungliga Konsthögskolan, Universität der Kunst i Berlin samt Broby Grafiska. Angelas kortfilmer utforskar gränslandet mellan konsten, filmen och den dokumentära formen.

Anna K

I sömniga Släthult bor fyra 12 åriga Annor, världens bästa lärarinna Louise och älskade hunden Molly. Under några dagar i september möts de i ett drama med en smitolycka, tusen lögner, kidnappning och ett bröllop.

Regissör: Sanna Lenken
Producent: Gila Bergqvist Ulfung   
Produktionsbolag: Breidablick Film Produktion AB

Sanna Lenken har flera prisbelönta kortfilmer i bagaget, ANNA K är en långfilm skriven av Josefin Johansson efter en idé av Sanna Lenken och Josefin Johansson.

FÖRVARET

FÖRVARET är en dokumentärfilm inifrån ett svenskt förvar - Migrationsverkets låsta enhet där människor som inte fått tillstånd att stanna i Sverige frihetsberövas i väntan på tvångsavvisning. Med unik access till en sekretessomgärdad plats väcker filmen fundamentala frågor om rörelsefrihet och människovärde. 

Regissörer: Anna Persson och Shaon Chakraborty
Producent: Anna Weitz      
Produktionsbolag: RåFILM filmkollektiv

Anna Persson har tidigare regisserat bland annat Handläggaren (2011).  Shaon Chakraborty har en bakgrund inom fotografi och konst. Både regissörerna och producenten långfilmsdebuterar med Förvaret.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.