NORRTHON BLIR NY JURYORDFÖRANDE FÖR RISING STAR AWARD

Nyhet /

Rising Stars jury har fått en ny ordförande, Simon Norrthon - skådespelare och ordförande i Scen & Film. Norrthon tar över efter Anna Carlson Nordqvist som suttit på posten i 14 år.

Simon Norrthon har en gedigen karriär bakom sig och sedan examen på Teaterhögskolan i Stockholm 1992 har han synts i en mängd filmer och tv-serier samt stått på teaterscener, både som skådespelare och regissör.

- Det känns oerhört spännande och hedrande att få ta över efter Anna Carlson som ordförande i Rising Star-juryn. Svensk film är inne i en oerhört dynamisk och kreativ tid för branschen - både nationellt och internationellt. Att få uppmärksamma och lyfta unga talanger är att få vara med och forma framtiden, säger Simon Norrthon

Rising Star är priset som tilldelas den skådespelare som har möjligheten att bli morgondagens stjärna. Syftet med priset är att lyfta fram skådespelare tidigt i karriären och bjuda in dem till Stockholms filmfestival där de får chansen att knyta kontakter inom filmbranschen, både nationellt och internationellt. I priset ingår även en resa till festivalen i Cannes där 2022 års vinnare av Rising Star, Sara Shirpey (UFO Sweden, Året jag slutade prestera och började onanera, Top Dog) kommer delta. Sara måste ha ett svårslaget rekord med tre långfilmer och fyra tv-serier som visades under 2022!

I juryn sitter även Lisa Rosengren (Film & TV-Producenterna) och Jan Göransson (SFI) som tillsammans med två nya skådespelare varje år, utser årets Rising Star.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.