Medlemvisning & Face2Face: Vincent van Gogh – Vid evighetens port (26/3)

Biljetter

Den här visningen är fullbokad.

VI RESERVERAR ALLTID 20 EFTERSLÄPPSBILJETTER FÖR MEDLEMMAR PÅ PLATS
OBS! Först till kvarn gäller.

Stockholms filmfestival firar 30 år och vi startar jubileet redan nu med en exklusiv medlemvisning av »Vincent van Gogh - Vid evighetens port« med Face2Face-samtal med filmens regissör Julian Schnabel och Louise Kugelberg, en av filmens manusförfattare och klippare. Innan filmstart minglar vi i anrika Skandias promenoar med dryck och tilltugg.

Vincent van Gogh - Vid evighetens port
Se mästerliga Willem Dafoe i en av förra årets mest hyllade rollprestationer.

Willem Dafoe belönades med det manliga skådespelarpriset vid filmfestivalen i Venedig för sin insats som van Gogh, och har därtill nominerats till en rad filmpriser, bland annat en Oscar och en Golden Globe. Dafoe tilldelades Stockholm Achievement Award 2012. 


Julian Schnabel, som även är etablerad konstnär, har gjort filmer som »Fjärilen i glaskupan«, »Before Night Falls« och »Basquiat« som alla har visats på Stockholms filmfestival. För sitt filmarbete har han tidigare bland annat vunnit regipriset i Cannes samt en Golden Globe, en César och en BAFTA. 


Visningen med efterföljande Face2Face-samtal med Schnabel och Kugelberg äger rum tisdag 26 mars på biograf Skandia. Evenemanget är exklusivt för festivalens medlemmar och arrangeras av Stockholms filmfestival tillsammans med distributören Scanbox Entertainment.

Regi: Julian Schnabel
I rollerna: Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac,
Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner

Spellängd: 111 min
Språk: Engelska
Undertext: Svenska
När: Tisdag den 26/3
Var: Skandia (Drottninggatan 82)

Mingel från kl 17.30
Filmstart kl. 18.00

Vincent van Gogh - Vid evighetens port


Willem Dafoe Oscarsnominerades för sin insats i »Vincent van Gogh – Vid evighetens port«, där vi möter mästaren och hans verk som de aldrig setts förut. Regissören Julian Schnabel, själv etablerad konstnär, har skapat en film präglad av nerven som kännetecknar van Goghs tavlor. Det är berättelsen om en konstnär som får betala ett högt pris när han utmanar samtidens normer, och vi kommer nära inpå Vincent under den febrilt verksamma tiden i slutet av hans liv.

I trakterna kring Arles skapar han tavlor med djärva penseldrag och den sydfranska landsbygdens glödande färger. Enstöringen Vincent känner bara samhörighet med konstnärsvänner som Gauguin (Oscar Isaac) samt sin älskade äldre bror Theo (Rupert Friend). De flesta tycker att hans konst är osund, och efter att han lämnat sitt avskurna öra till en kvinnlig bekant betraktar byborna honom som galen. Vincent hamnar på institution, där en präst (Mads Mikkelsen) hjälper honom till någon sorts insikt om varför han är missförstådd – kanske målar han för människor som inte är födda än? 

Tack till Scanbox Entertainment!
»Vincent van Gogh – Vid evighetens port« har biopremiär 29 mars.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.