Masterclasses

Vad driver filmskaparen framåt i sitt arbete? Detta är en av frågorna som vi ställer filmskaparna som deltar i våra masterclasses, när de berättar om sin egen resa, hur de arbetar och vilka tips de har till unga (och äldre) filmarbetare med liknande drömmar. Med intima presentationer och interaktion från publiken kan våra Masterclasses fungera som en fantastisk inspirationskälla, och samtidigt att träffa personerna bakom (och framför) kameran bland de största filmprojekten.

Nedan kan du läsa om årets Masterclasses. Vill du delta i dessa, se till att skaffa din ackreditering HÄR!

MASTERCLASS MED DANIEL ESPINOSA

Få regissörer har lyckats lämna ett lika stort intryck på den svenska filmscenen och populärkulturen som Daniel Espinosa gjorde med sin nutida klassiker Snabba Cash, år 2010. Detta var dock endast början på en framgångsrik internationell karriär som gett oss filmer som Safe House, Child 44 och Life. Med sin första Marvel-produktion Morbius på väg, visar inte Daniel några tecken på att sakta ner. 

I sin masterclass kommer Daniel ge oss insikt i sin resa som internationell filmskapare. Vi kommer få höra mer om hans kreativa process och hur man regisserar den typ av spänningsfylld action han är känd för. 

Välkommen att delta i en personlig konversation med en av Sveriges mest framgångsrika internationella regissörer. 

Denna Masterclass kräver RSVP. Möjlighet att anmäla intresse för detta kommer öppna senare i oktober. 

MASTERCLASS MED JOACHIM TRIER 

Skandinavisk melankoli är ett fenomen som ofta diskuteras inom nordisk film, men det är få filmskapare som lyckats fånga dess essens lika tydligt som Joachim Trier. Joachim har skapat ett namn för sig själv inom både nordisk och internationell filmmarknad, 
genom sitt psykologiskt komplexa och karaktärsdrivna berättande i filmer som Thelma, Louder Than Bombs och Oslo Trilogin - bestående av Repris, Oslo, 31 augusti och Världens värsta människa. 

Stockholms internationella filmfestival har stolt välkomnat Joachim Trier flera gånger, och i år blir han tilldelad sin tredje Bronshäst samt vårt Stockholm Visionary Award 2021.  

I sin masterclass, modererad av Jon Asp, kommer Joachim att dela med sig av sina erfarenheter med narrativt filmskapande och hur man skapar intellektuellt greppande, visuellt vackra filmer. Han kommer att diskutera sin kreativa process och vad som krävs för att skapa meningsfylld filmisk konst. 

Välkommen att delta i denna intima dialog med en av nordens främsta regissörer. 

Denna Masterclass kräver RSVP. Möjlighet att anmäla intresse för detta kommer öppna senare i oktober.

 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.