Masterclasses

Vad driver filmskaparen framåt i sitt arbete? Detta är en av frågorna som vi ställer filmskaparna som deltar i våra masterclasses, när de berättar om sin egen resa, hur de arbetar och vilka tips de har till unga (och äldre) filmarbetare med liknande drömmar. Med intima presentationer och interaktion från publiken kan våra Masterclasses fungera som en fantastisk inspirationskälla, och samtidigt att träffa personerna bakom (och framför) kameran bland de största filmprojekten.

Nedan kan du läsa om årets Masterclasses. Vill du delta i dessa, se till att skaffa din ackreditering HÄR!

MASTERCLASS MED CARY JOJI FUKUNAGA

Regissören Cary Joji Fukunaga är kreatören bakom den senaste James Bond filmen, No Time To Die. I denna masterclass kommer han att dela med sig av sina erfarenheter som framgångsrik filmskapare, samt upplevelsen av att skapa en Bond-film.

Cary Joji Fukunaga föddes i Oakland, Kalifornien till föräldrar av svenskt och japanskt ursprung. I 20-årsåldern bestämde han sig för att satsa på en karriär som filmskapare, och började arbeta som kamera praktikant. Efter sin utbildning inom film på NYU Tisch School of Arts, mötte han snabbt framgång när han hans första kortfilm visades på Sundance Film Festival. Efter flera lyckade kortfilmsprojekt gick han över till långfilm och besökte även Stockholms Filmfestival år 2009 med långfilmsdebuten Sin Nombre. Sen dess har han både skrivit och regisserat prisvinnande filmer som Jane Eyre och Beasts of No Nation, och fortsätter att dela sin kreativa vision med världen.

Gör oss sällskap under en inspirerande masterclass, och lär dig mer om vad som krävs för att regissera och filma ett framgångsrikt projekt.

När: 19 November, 15.00-16.30
Var: Bio Victor, Filmhuset
OSA här

MASTERCLASS MED JOACHIM TRIER

Skandinavisk melankoli är ett fenomen som ofta diskuteras inom nordisk film, men det är få filmskapare som lyckats fånga dess essens lika tydligt som Joachim Trier. Joachim har skapat ett namn för sig själv inom både nordisk och internationell filmmarknad, genom sitt psykologiskt komplexa och karaktärsdrivna berättande i filmer som Thelma, Louder Than Bombs och Oslo Trilogin - bestående av Repris, Oslo, 31 augusti och Världens värsta människa.

Stockholms internationella filmfestival har stolt välkomnat Joachim Trier flera gånger, och i år blir han tilldelad sin tredje Bronshäst när han mottar vårt Stockholm Visionary Award 2021.

I sin masterclass, modererad av Jon Asp, kommer Joachim att dela med sig av sina erfarenheter med narrativt filmskapande och hur man skapar intellektuellt greppande, visuellt vackra filmer. Han kommer att diskutera sin kreativa process och vad som krävs för att skapa meningsfylld filmisk konst.

Välkommen att delta i denna intima dialog med en av nordens främsta regissörer.

När: 12 November, 11:00-12:00
Var: Sture 1
OSA här
 

MASTERCLASS MED DANIEL ESPINOSA INSTÄLLD

Vi är väldigt ledsna att meddela att masterclassen med Daniel Espinosa har ställts in på grund av oförutsedda omständigheter.

Detta är väldigt tråkiga nyheter för oss, men vi kommer att använda denna extra tid för att göra våra andra evenemang ännu bättre. Vi hoppas att du följer med oss på våra andra industrievenemang, inklusive vår nya och spännande masterclass med Linus Sandgren och Cary Joji Fukunaga den 19/11.

 

CONQUERING HOLLYWOOD: CARY JOJI FUKUNAGAS MASTERCLASS FÅR SÄLLSKAP AV LINUS SANDGREN

Förra veckan släppte vi nyheten om Cary Joji Fukunaga, och nu är vi mer än glada att kunna meddela att Oscarsvinnaren svenske filmfotografen Linus Sandgren kommer att gå med i denna masterclass, för vårt segment "Conquering Hollywood".

Sandgren, född i Stockholm, började sin karriär som filmfotograf med att spela in reklam, musikvideor och kortfilmer. Linus Sandgren gjorde långfilmsdebut med den svenska produktionen Storm, som vann publikpriset på Stockholms filmfestival 2005. Ytterligare två gånger uppmärksammades hans filminspelning på festivalen, med Shelter (2010) och Battle of the Sexes (2017). Ett av hans mest anmärkningsvärda verk är den stora framgången La La Land, som gav honom en Oscar för bästa film 2017.

Följ med oss ​​på denna inspirerande mastarclass och ta chansen att lära dig mer om vad som ligger till grund för att regissera och filma ett framgångsrikt projekt, med deras senaste projekt No Time To Die, på bio nu.

Var: Filmhuset (Victor Theatre)
När: 19 november, 15.00-16.30.

Denna Masterclass är i samarbete med SF Studios.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.