Martin Scorsese - Mannen, Myten, Legenden

Nyhet /

Så hände det till slut - Martin Scorsese blir vår gäst på Stockholms filmfestival och erhåller världens tyngsta filmpris, Bronshästen, och Stockholm Lifetime Achievement Award 2020! Möt honom live via Zoom i vackra Biograf Skandia den 13 november 20.30 i ett exklusivt Face2Face-samtal, modererat av Jan Holmberg vd för Stiftelsen Ingmar Bergman. Face2Face och prisutdelning följs av en visning av fantastiska Taxi Driver.

Scorsese har bjudit in oss att ta del i världar som vi inte visste existerade. Han har berört våra hjärtan och breddat vårt synfält med filmer som svämmar över med intellekt och mod. Det är vårt stora nöje att presentera mästaren av modern film, Martin Scorsese med Stockholm Lifetime Achievement Award 2020.

Stockholm Lifetime Achievement Award tilldelas en inom film verksam person vars livsverk Stockholms filmfestival vill belysa och hedra. Det prestigefyllda priset i form av den 7,3 kilogram tunga Bronshästen – världens tyngsta filmpris – är en parafras på den svenska dalahästen och är skapad av formgivaren Fredrik Swärd. Priset har tidigare tilldelats storheter som Claire Denis, Susan Sarandon, David Cronenberg, Lauren Bacall, David Lynch, Mike Leigh, och Francis Ford Coppola.

Köp dina biljetter här!

Foto: Olav Holten

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.