Juniorgruppen - Carl Andersson (13år)

Vilken är din favoritfilm/tv-serie och varför?
Min favoritfilm är The Matrix från 1999. Jag gillar den eftersom att det både är en otroligt bra film i sig, handlingen om att A.I. styr världen och att mänskligheten ska besegra robotarna är väldigt intressant och att en av mina favoritskådespelare, Keanu Reeves, är med gör det hela bara mycket bättre!

Om du kunde träffa vilken filmskapare eller skådespelare som helst, vem skulle du träffa och varför?
Jag skulle nog välja Joaquin Phoenix. Han är en otroligt bra skådespelare och har spelat i några av de bästa filmerna jag har sett, Joker och Gladiator. Han verkar vara en schysst kille och har med tiden blivit en av de bästa skådespelare jag känner till. De kroppstransformationer han gör för filmer är jättecoola, som t.ex. i Joker.

Vilken är den roligaste filmupplevelsen du har varit med om?
Det måste ha varit när jag såg Matrix för första gången. När jag hade sett klart den var jag jätteglad och kunde bara tänka på olika filmrepliker från den.

Om du kunde filma i ett annat land, var skulle du filma?
Jag skulle nog välja Nya Zeeland. Det är ett vackert land med många olika sorters landskapstyper som kan vara bra att ha om man ska spela in en film.

Om du skulle jobba med film, vilken yrkesroll skulle du vilja ha då?
Jag skulle vilja vara skådespelare i det fallet. Jag tycker att det är väldigt kul att skådespela och så får man träffa många nya människor. Men producent skulle också vara väldigt kul, man får träffa nya människor och så får man bestämma hur en film ska vara samtidigt som man har ansvaret för att den blir bra.

Vad tycker du ska bli det roligaste med att vara med i Juniorgruppen?
Det roligaste är nog att få titta på, bedöma filmer och träffa nya människor.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.