FILMVERKSTÄDER MED STOCKHOLMS FILMFESTIVAL

Vi på Stockholms filmfestival har i över 10 år besökt skolor och gymnasium i hela Stockholms län för att tillsammans med barn och unga undersöka filmens värld med hjälp av våra filmverkstäder.

Tillsammans med våra erfarna filmpedagoger kan deltagare undersöka filmskapandet på olika sätt i våra tre separata filmverkstäder som inriktar sig på spelfilm, animation och filmvetenskap.

Samtliga filmverkstäder fokuserar på ett kreativt skapande med fokus på deltagarnas egna idéer och skapande i relation till samarbete. Filmverkstädernas syfte är att stärka deltagarnas medieförståelse och ge verktyg för att de själva ska kunna fortsätta skapa även efter filmverkstadens slut.

Alla våra verkstäder är berättigade Skapande-skola bidraget, och flera går även att boka via Kulan-premien!

Delta i ett filmäventyr och boka en filmverkstad idag! 


VÅRA FILMVERKSTÄDER

Mobil filmverkstad (6-19 år)

I vår heldagsverkstad får eleverna göra egna kortfilmer med stöd av en filmpedagog i mindre grupper. Klassen delas in i tre delar, och tre filmpedagoger tar hand om varsin. Vi tar med oss all teknik som behövs och skapar kortfilmer från bildmanus till färdig film. I slutet av dagen träffas vi i helklass igen och kollar på filmerna tillsammans. Samtliga kortfilmer är automatiskt med och tävlar i vår nationella kortfilmstävling 1-minut film om samtliga elever fått tillåtelse från målsman att delta. 

Tid: 08:30-14:30 (lärare möter filmpedagogerna 08:15)

Priset: 8 500 kr/klass/tillfälle (exkl. 6% moms)

Gör en intresseanmälan här!

 

Film som visuell kommunikation (13-19 år)

I vår halvdagsverkstad kommer en filmpedagog ut till er för att tillsammans med eleverna prata och workshoppa om film som visuell kommunikation. Först håller filmpedagogen i ett kort föredrag om de olika komponenter i filmskapandet, sedan visas en kortfilm och tillhörande diskussionsfrågor delas ut. Efter diskussion i mindre grupper får eleverna sedan i helklass ett färdigt bildmanus som de tillsammans, med stöd av filmpedagogen, tolkar och spelar in.

Tid: Verkstaden tar ca 4 h. Ni väljer själva när ni vill lägga verkstaden, förmiddag eller eftermiddag

Pris: 4 000 kr/klass/tillfälle (exkl. 6% moms)

Gör en intresseanmälan här!

 

Stop motion – digital filmverkstad (6-19 år)

Tillsammans med en filmpedagog på länk får din klass göra en egen stop-motion kortfilm under ca 5-6 h! Vid bekräftad bokning skickas ett digitalt paket till er med färdigt material där bland annat illustrationer och instruktionsfilm ingår – så att du som lärare kan agera stöd i klassrummet jämte filmpedagogen. Här ingår ingen teknik, utan den som bokar ansvarar för att ni har den tekniska utrustningen som krävs.


Tid: 5-6 h, beroende på hur ni vill utforma er verkstad. Ni bestämmer själva när ni vill lägga verkstaden, förmiddag eller eftermiddag.

Pris: 5 000 kr/klass/tillfälle exkl. 6% moms)

Gör en intresseanmälan här!

 


Alla ska kunna göra film! Förutom vårt fasta utbud erbjuder vi även oss att skräddarsy projekt i dialog tillsammans med er, kontakta oss med era tankar och idéer om vårt utbud inte riktigt passar er.


Kontakt:

senja

Senja Salander
Projektledare pedagogiska verksamheten
Stockholms filmfestival
tlf: 08-677 50 07
mail: filmpedagog@stockholmfilmfestival.se

 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.