Ylva Hällen

JURYMEDLEM: 1 MINUT FILM


Ylva Hällen har jobbat med tv i nästan 20 år och skapat många olika program för barn, bland annat Minimello, Ylvania och Superlördag. Just nu programleder hon även Mysteriefredag på barnradion och skriver på fjärde boken om Ylvania

Berätta lite om dig själv och vad du har på gång nu?

Jag har jobbat med tv i 20 år, skapat många olika program för barn. Jag är också författare. I sommar kommer min fjärde bok om Ylvania. Just nu kan man höra mig på barnradion där jag sänder programmet Mysteriefredag

Vad tycker du ska bli det roligaste med att vara med i juryn?

Jag älskar film och det ska bli en lyx att få se vad årets konstnärer skapat!

Vad ska en bra film på 1-3 minuter innehålla?

Filmen kan egentligen handla om precis vad som helst. Det jag tror är viktigast är att man känner att filmskaparen VILL något med sin film och verkligen bryr sig. Då kommer jag som tittare bli mer berörd.

Vad har du för tips till unga som vill jobba med film?

Mitt tips är att lite på sin känsla när man har en idé. Att inte ge upp om det skulle bli motigt, utan fortsätta testa sig fram. Be en vän titta och ge respons. Det kan ge så mycket bra input! Och titta på massa film själv, det ger både idéer och inspiration. 

Vad har du för favoritfilmer?

Jag gillar spänning och äventyr. Parasit, Pans labyrint, Sagan om ringen till exempel. Och de tecknade studio Ghiblifilmerna som Spirited away, Min granne Totoro har jag sett säkert en miljard gånger pga magiskt bra! 


Foto: Peter Hagström

 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.