Josefin Asplund

JURYMEDLEM: 1 MINUT FILM


Josefin Asplund, mest känd för rollen som Astrid i »Vikings« och Pernilla Blomkvist i »The Girl with the Dragon Tattoo«. Hon var även nominerad för Rising Star på Stockholms internationella filmfestival 2012, och i år är hon med i vår 1 Minut Film jury.

 

Berätta lite om dig själv och vad du har på gång nu?

Jag har nyligen avslutat en långfilminspelning i Italien som heter »Himmelsdalen« och som kommer ut senare i vår på TV4. Nu är jag hemma i Stockholm igen och filmar ett annat projekt fram till april.

Vad tycker du ska bli det roligaste med att vara med i juryn?

Det roligaste ska såklart bli att få se allas bidrag! Det ska bli extra intressant att se om det är några särskilda teman som genomsyrar årets festival och om det kommer finnas många likheter/skillnader i bidragen.

Vad ska en bra film på 1-3 minuter innehålla?

En bra film på 1-3 minuter kan innehålla vad som helst tycker jag. Så länge den är gjord med kärlek, passion och nyfikenhet så spelar det liksom ingen roll. Men det är alltid ett plus när en film berör, och det kan den göra på många olika sätt.

Vad har du för tips till unga som vill jobba med film?

Rent praktiskt kan det vara bra att hänga på set så mycket som möjligt för att få grepp om hur saker och ting fungerar. Kanske känner du någon som jobbar med film? Om inte så plöj film, tv-serier, teater, filmpoddar. Våga prova dig fram och ha gärna bra tålamod. Allt får ta sin tid.

Vad har du för favoritfilmer?

Mina favoritfilmer är helt klart »Fucking Åmål« och »Notting Hill«. Jag såg båda när jag var typ 9 år och de fick sätta prägeln på hur jag ser och tolkar film idag. Det är också de filmerna som bl.a. har inspirerat mig till att bli skådespelare.

 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.