Hanna Ardéhn

JURYMEDLEM: 1 MINUT FILM


Skådespelaren Hanna Ardéhn är kanske mest känd som "Maja" i Störst av allt. För rollprestationen vann hon en Kristall 2019 som årets kvinnliga skådespelare i en TV-produktion. Hanna studerar även psykologi och är snart legitimerad psykolog.

Berätta lite om dig själv och vad du har på gång nu?

Jag är skådespelerska och snart en legitimerad psykolog. Just nu varvar jag castings, att jobba som psykolog och att konsumera massa film och TV-serier. 

Vad tycker du ska bli det roligaste med att vara med i juryn?

Det ska bli så spännande att få se vad alla skapat! 

Vad ska en bra film på 1-3 minuter innehålla?

Smaken är ju som baken, men jag gillar när jag kastas in i en berättelse direkt. Sen också att jag får klura lite på vad det är som händer och inte får det berättat direkt för mig.  

Vad har du för tips till unga som vill jobba med film?

Kämpa, kämpa, kämpa. Det kan ta tid innan det går hela vägen fram men det gäller verkligen att inte ge upp. Studera film och försök lista ut vad det är just du tycker om med film. Vad är en bra film eller vad gör en skådespelare bra eller dålig? Ju mer du listar ut vad du tycker om och inte tycker om och varför desto lättare blir det att veta vad du vill skapa.

Vad har du för favoritfilmer?

Tycker alltid den här frågan är så svår. Beror på humör och massa sånt. Men just nu gillar jag In the mood for love, A monster valls och You were never really here.


Foto: Jennie Scott

 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.