Christoffer Nordenrot

JURYMEDLEM: 1 MINUT FILM


Christoffer Nordenrot är mest känd för rollen som Alex i »Den blomstertid nu kommer« och för sin roll i kortfilmsserien »Poesi för fiskar«. Han var även nominerad för Rising Star på Stockholms internationella filmfestival 2018, och i år är han med i vår 1 Minut Film jury.

 

Berätta lite om dig själv och vad du har på gång nu?

Jag är skådespelare och manusförfattare som genom åren jobbat mycket ihop med filmkollektivet Crazy Pictures. Tillsammans har vi gjort kortfilmsserien »Poesi för fiskar« och senast långfilmen »Den blomstertid nu kommer«. Nästa projekt för mig är att filma en Tv-serie för SVT nu under våren. Parallellt jobbar jag också med Crazy Pictures på vårt nästa projekt ihop som just nu ligger på manusstadiet.

Vad tycker du ska bli det roligaste med att vara med i juryn?

Att få se alla fantastiska filmer, uppleva den nya generationens filmskapare, beröras och påverkas. Jag är väldigt nyfiken på vilka typer av ämnen som kommer tas upp och hur de kommer gestaltas.

Vad ska en bra film på 1-3 minuter innehålla?

Den kan innehålla precis vad som helst och det är det som är så fantastiskt med film. Fantasin och kreativiteten bör inte begränsas, men däremot ska filmskaparna själva ha en tydlig vision över vad de vill berätta och varför.

Vad har du för tips till unga som vill jobba med film?

Kör. Den bästa vägen till utveckling är att se till att hela tiden göra film, låt det inte stanna vid idé utan gå vidare till förverkligande så ofta det går. Finns en bra idé men inga pengar kan man alltid ta sin telefon eller liknande och gå ut och filma. Genom att göra lär man sig enormt mycket. Ett annat tips är att omge sig med folk som vill samma sak och tillsammans skapa film och utvecklas ihop.

Vad har du för favoritfilmer?

»Drive« där jag tycker Ryan Gosling gör en fantastisk rollprestation. »Låt den rätte komma in«, en intressant blandning av karaktärsdriven dramafilm och genrefilm/vampyrfilm. »Lost in translation« för att den har en så skön stämning och man kan som publik bara hänga med.

 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.