Celie Sparre

JURYMEDLEM: 1 MINUT FILM


Celia Sparre, mest känd för rollen som barnmorskan Maria i filmen Lyckligare kan ingen vara (2018) och som Kicki i filmen In i dimman (2018). I höstas tilldelades hon Stockholm Rising Star av Stockholms internationella filmfestival 2019.  

Berätta lite om dig själv och vad du har på gång nu?

Jag är uppvuxen i Stockholm med åtta syskon, tre äldre och fem yngre. Nyss har jag skolat in min andra dotter på dagis, och i vår ska jag äntligen få filma igen. Som jag längtat! 

Vad tycker du ska bli det roligaste med att vara med i juryn?

Det ska bli så kul att få se alla bidrag! Vilken ära att få sitta i juryn! Är så nyfiken på filmerna... 

Vad ska en bra film på 1-3 minuter innehålla?

hm... bra fråga, ingen aning. Det verkar inte finnas några tydliga regler för kortfilm. Men man känner igen en stark film när man ser den! 

Vad har du för tips till unga som vill jobba med film?

Se mycket film, till att börja med, och fråga dig själv varför du tycker att en film är bra? Vad är det som gör den bra? Sen finns det nog många vägar in i filmbranschen... kurser, skolor. Kanske kan man hitta ett sätt att få vara med på en inspelning, som en prao-plats? Då får man lite mer insikt i hela processen att göra film, och på så sätt hitta det man själv vill pyssla med... 

Vad har du för favoritfilmer?

Åå det går inte att säga. Finns så många bra filmer. Det beror ju på vilket humör man är på? Ibland vill man gråta, då är det sorgliga filmer jag längtar efter... kärleksfilmer! Komedier! Romantik! Roliga filmer, filmer som berör.. 

 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.