Alba August

JURYMEDLEM: 1 MINUT FILM


Alba August, mest känd för rollen som Astrid Lindgren i »Unga Astrid« och Simone i »The Rain«. Hon vann även Rising Star priset 2018 på Stockholms internationella filmfestival, och i år är hon med i vår 1 Minut Film jury.

 

Berätta lite om dig själv och vad du har på gång nu?

Jag har nyligen avslutat en långfilminspelning om Thomas Quick, där jag spelar forskaren Jenny Kuttim, som kommer ut senare i år, och har även premieren av »The Rain« säsong två runt hörnet. Just nu har jag premiären på säsong två av The Rain runt hörnet. De ser jag otroligt mycket fram emot.

Vad tycker du ska bli det roligaste med att vara med i juryn?

Att titta på film, och prata om film! Min bästis vann den här tävlingen när vi gick på gymnasiet, och jag minns hur stort det var och hur mycket det betydde för henne. Jag ser fram emot att ge priset till den nya lyckliga vinnaren.

Vad ska en bra film på 1-3 minuter innehålla?

Den ska beröra, och ha en tydlig vision.

Vad har du för tips till unga som vill jobba med film?

Hitta bra folk som kan inspirera, stötta och hjälpa dig. Det finns så många talangfulla människor inom filmbranchen, i stället för att konkurrera mot varandra tror jag på att lyfta och hjälpa varandra.

Vad har du för favoritfilmer?

Mina favoritfilmer är »Oslo 31 augusti«, »Fucking Åmål«, »Little Miss Sunshine«, »Victoria«, »Kramer vs. Kramer«, och många fler.

 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.