Stockholm Industry Days

Stockholm är epicentret för den skandinaviska filmindustrin och hem till stora delar av filmbranschen i Sverige. Vårt stora internationella filmutbud kombinerat med ett brett branschnätverk har gjort Stockholms internationella filmfestival till den naturliga mötesplatsen för den svenska filmindustrin. Vi fokuserar på att föra samman Stockholms levande filmbransch med producenter, distributörer och säljagenter från hela världen. Vi presenterar Work in progress-visningar och introducerar nästa generation av svenska filmskapare som en del av våra talang- och utvecklingsprogram.

Årets Industry Days kommer att äga rum den 16-18 November 2021.

Årets Industry Days kommer att äga rum på plats I Stockholm och online. De flesta av punkterna äger rum fysiskt i Stockholm, med möjlighet till att följa dessa punkter i efterhand på FestivalOnDemand

Ackrediteringen kan du köpa här.

Här är årets program för Stockholm Industry Days:

Masterclasses

CONQUERING HOLLYWOOD - MASTERCLASS MED DANIEL ESPINOSA (INSTÄLLD)

Vi är mycket ledsna att meddela att masterclassen med Daniel Espinosa har ställts in på grund av oförutsedda omständigheter.

Detta är mycket tråkiga nyheter för oss, men vi kommer att använda denna extra tid för att göra våra andra evenemang ännu bättre. Vi hoppas att ni är med på våra andra industry event, inklusive vår nya och spännande masterclass med Linus Sandgren och Cary Joji Fukunaga den 19:e.

MASTERCLASS MED JOACHIM TRIER

Skandinavisk melankoli är ett fenomen som ofta diskuteras inom nordisk film, men det är få filmskapare som lyckats fånga dess essens lika tydligt som Joachim Trier. Joachim har skapat ett namn för sig själv inom både nordisk och internationell filmmarknad, genom sitt psykologiskt komplexa och karaktärsdrivna berättande i filmer som Thelma, Louder Than Bombs och Oslo Trilogin - bestående av Repris, Oslo, 31 augusti och Världens värsta människa.

Stockholms internationella filmfestival har stolt välkomnat Joachim Trier flera gånger, och i år blir han tilldelad sin tredje Bronshäst när han mottar vårt Stockholm Visionary Award 2021.

I sin masterclass, modererad av Jon Asp, kommer Joachim att dela med sig av sina erfarenheter med narrativt filmskapande och hur man skapar intellektuellt greppande, visuellt vackra filmer. Han kommer att diskutera sin kreativa process och vad som krävs för att skapa meningsfylld filmisk konst.

Välkommen att delta i denna intima dialog med en av nordens främsta regissörer.

När: 12 November, 11:00-12:00
Var: Sture 1
OSA här
Denna punkt kommer att spelas in och laddas upp på Festival on Demand.

MASTERCLASS MED CARY JOJI FUKUNAGA

Regissören Cary Joji Fukunaga är hjärnan bakom den senaste James Bond-delen, No Time to Die. I denna masterclass kommer han att dela med sig av sina erfarenheter från arbetet med filmen och sin egen kreativa resa som etablerad filmskapare.

Fukunaga föddes i Oakland, Kalifornien, av föräldrar av svensk och japansk ursprung. I mitten av tjugoårsåldern bestämde han sig för att göra en karriär inom filmskapande. Efter att ha arbetat som kamerapraktikant och studerat film vid NYU Tisch School of Arts gjorde Fukunaga sig snabbt ett namn med sin första kortfilm som visades på Sundance Film Festival. Senare gick han vidare till långfilm, där han besökte Stockholms internationella filmfestival med sin första långfilm Sin Nombre 2009. Han har då regisserat prisbelönta filmer som Jane Eyre och Beasts of No Nation.

Följ med oss ​​på denna inspirerande masterclass och ta chansen att lära dig mer om vad som ligger till grund för att regissera och filma ett framgångsrikt projekt. 

Denna masterclass är i samarbete med SF Studios som distribuerar »No Time to Die«.

Modererad av filmkritikern Jakob Åsell bjuder vi in ​​dig att gå med oss ​​i denna personliga diskussion tillsammans med en av de största up-and-coming regissörerna. Häng med den här inspirerande masterclassen och ta chansen att lära dig mer om arbetet med regissörens senaste projekt No Time To Die, på bio nu.
 

UPPDATERING 18/11

Dessvärre har filmfotografen Linus Sandgren fått förhinder och kan ej närvara vid Masterclassen med Cary Joji Fukunaga, som tidigare aviserat.

När: 19 November, 15:00-16:30
Var: Filmhuset (Victor theatre)
OSA här
Denna punkt kommer att spelas in och laddas upp på Festival on Demand.

Panelsamtal, Presentationer & Seminarier:

Panelsamtal med Sahraa Karimi

Regissören Sahraa Karimi blev utsedd till den första kvinnliga chefen för den afghanska filmorganisation under 2019 och är än idag den enda kvinnan i Afghanistan med en doktorsexamen i filmvetenskap. Karimi flydde Afghanistan i augusti 2021 och sedan Talibanbelägringen har Karimi har varit i framkant med att förespråka mänskliga rättigheter och yttrandefrihet i landet. Karimi kommer att vara chef för årets festivalsjurykommitté och deltar på panelsamtal om ovannämda ämnen.

Denna panel möjliggörs av stöd från Svenska institutet. 

När: 11 November, 13:00-14:00
Var: Kulturhuset
OSA här
Denna punkt kommer att spelas in och laddas upp på Festival on Demand.

PARADIGMSKIFTE - MÖT STREAMARNA  

Framsteg inom teknologi har alltid varit i framkant inom filmskapande. I modern tid har en stor del av denna utveckling fokuserats på distributionsplattformar och hur vi konsumerar film. Med streamingplattformar som ser så stora framgångar på marknaden har det blivit allt mer vanligt att streamingtjänsterna går bortom distribution och in i produktionsvärlden. Följ med oss ​​när vi träffar fyra av de mest etablerade streamingföretagen och hör deras planer kring nordiska originalproduktioner.

När: 16 November
Var: Mauritz, Filmhuset.

10.00-10.30: Från HBO Max hålls en presentation av Christian Wikander, Commissioning Editor och VP Original Programming på HBO Nordic. 10.00-10.30: OSA här
Från Netflix hålls en presentation av Jenny Stjernströmer Björk, Director of Nordic Originals på Netflix.12.00-12.30: OSA här
Från Amazon Prime Video hålls en presentation av Karin Lindström, Head of Originals Nordic på Amazon Studios. OSA här
Digitalt: Från Nordic Entertainment Group hålls en presentation av Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Nordic Entertainment Group. (Digitalt)
Denna punkt kommer att spelas in och laddas upp på Festival on Demand.

STOCKHOLM - NORDENS STÖRSTA FILMREGION

Film Stockholm är en regional filmfond som ägs av Region Stockholm och drivs i nära samarbete med Stockholms stad. Deras uppdrag är att skapa förutsättningar för film- och tv-produktion i huvudstadsregionen genom samproduktion, filmkommissionär verksamhet och talangutveckling. Med oss har vi Kristina Colliander, VD för Film Stockholm, och Anne-Marie Söhrman Fermelin, seniorkonsult för långfilm och tv-drama. Även Paula Ciliberto från Region Gotland medverkar.

Stockholms filmkommission är en del av Film Stockholm och ger filmskapare hjälp med tillstånd, resurser, logistik med mera. De fyller funktionen för en smidig kommunikation mellan filmindustrin, myndigheter och andra organisationer som kan vara relevanta för din filmproduktion. I den här presentationen får vi lära oss mer om det tekniska bakom att filma i Stockholm. Filmkommissionären Daniel Chilla kommer berätta mer kring detta.

När: 17 November, 10.00-11.00
Var: Mauritz, Filmhuset.
OSA här 
Denna punkt kommer att spelas in och laddas upp på Festival on Demand.

Visioner i svensk film 2030

För att fira det efterlängtade återvändandet av den tillfälligt nedbromsade kulturindustrin bjuder vi in dig att ta klivet framåt med oss in i framtiden för den svenska filmindustrin.

Diskussionen kommer att fokusera på framtidsutsikter och utmaningar för den svenska filmindustrin och kommer att ta upp viktiga frågor som jämlikhet, representation, konstnärlig vision och ekonomiskt stöd. Ämnena kommer att vara mycket relevanta för alla, specifikt för filmindustrin. Det vill du inte missa!

Med oss ​​på denna panel har vi Jon Asp (POV Film), Anna Croneman (Dramachef på SVT) och Lisa Langseth (författare och regissör). Evenemanget modereras av journalisten Hynek Pallas och kommer att hållas på svenska. Fler paneldeltagare kommer att annonseras.

När: 17 November, 11.30-13.30
Var: Mauritz, Filmhuset.
OSA här 
Denna punkt kommer att spelas in och laddas upp på Festival on Demand.

HÅLLBAR FILMPRODUKTION: COSTA BRAVA, LEBANON 

Costa Brava, Lebanon tar itu med miljöförstörelser och krisen i Libanon men även filmindustrins tystnad kring hållbarhet. Filmskaparna såg till att stödja filmens politiska budskap genom att använda hållbara metoder för varje steg i produktionen. Slutresultatet är ett starkt politiskt budskap och en film som föregår med gott exempel hur framtiden för hållbart filmskapande kan se ut.

Greener Screen är ett företag som ägnar sig åt att hjälpa film-, TV- och den digitala medieindustrin att bli mer hållbara. I detta seminarium kommer de att dela med sig av sin expertis och kunskap. En av producenterna för Costa Brava, Lebanon, Myriam Sassine, kommer att leda oss genom hennes erfarenhet och arbetsprocess av att driva en hållbar produktion.

Digital punkt, tillgängligt 16-18 November. 
Denna punkt kommer att spelas in och laddas upp på Festival on Demand.

THE FEMALE NEW WAVE  

Antalet kvinnliga regissörer som har gjort sig ett namn inom filmindustrin har gått kraftigt upp de senaste åren, och fortsätter att växa. Enbart detta år, har de största filmpriserna på filmfestivaler vunnits av kvinnliga filmskapare (Cannes, Venedig, San Sebastian). Den här panelen kommer att diskutera kvinnligt regissörsskap då, nu och framtiden i en mer jämställd filmindustri.

Panelen kommer bestå av de festivalaktuella regissörerna Luàna Bajrami och Nathalie Álvarez Mesén, samt förra chefen för Svenska filminstitutet Anna Serner. Mer paneldeltagare kommer avslöjas längre fram!

När: 17 November, 14:00-15:00
Var: Mauritz, Filmhuset
OSA här
Denna punkt kommer att spelas in och laddas upp på Festival on Demand.

 

You’re My Inspiration

I det här seminariet, tillsammans med en bred blandning av kreatörer från olika områden av filmproduktion, kommer vi att gräva djupare i diskussionerna kring motivation, mål och inspiration. Medverkande i samtalet är bland annat regissören från festivalfilmen The Hill Where Lionesses Rorar, Luàna Bajrami.

Programmet innehåller också en inspirerande mini-föreläsning av filmvetare, professorn och festivalfavoriten Nadi Tofighian samt en uppdatering kring pågående Moving Sweden projekt. Vi kommer även att få träffa förra årets Wild Card vinnare Sebastian Johansson Micci, Elsa Rosengren och Nathalie Álvarez Mesén. Programmet avslutas med tillkännagivandet av årets Wild Card vinnare.

Seminariet är ett samarbete mellan Stockholms internationella filmfestival, Svenska filminstitutet och SVT.

När: 16 November, 13.30-16.30
Var: Victor, Filmhuset.
OSA här
Digital OSA här
Denna punkt kommer att spelas in och laddas upp på Festival on Demand.

WORKS IN PROGRESS

Denna del är tillägnad till att visa upp nya och spännande projekt, skapade av nordiska och internationella filmskapare. I år kommer både lovande nykomlingar och erfarna veteraner att välkomna dig att ta del av tio underbara projekt, i en mångsidig serie med långfilmer, dokumentärer och tv -serier.

Works In Progress välkomnar ett urval av regissörer och producenter att presentera sina pågående projekt, i alla utvecklingsstadier av för- eller efterproduktion. Resultatet är ett spännande tillfälle för yrkesverksamma från alla delar av filmindustrin att hitta nya samarbetsmöjligheter och investeringar, för att lyfta fram kreativa verk och föra samman branschen.

Film & regissör: 

Baby Pyramid, Cecilie McNair  
Madame Luna, Daniel Espinosa  
To Set a Prisoner Free, Joachim Vogel  
Den siste våren, Franciska Seifert Eliasse  
To Practice (Å øve), Laurens Pérol  
UFO Sweden, Crazy Pictures  
Mini Zlatan and Uncle Darling, Christian Lo  
Dialogpolisen, Susanna Edwards  
La Vida Es Un Musical, Patty Pajak  
Lykke Post Partum, Alexe Landgren, Karen Helene Haugaard  

När: 18 November, 10-15.
Var: Mauritz, Filmhuset
OSA här 
Denna punkt kommer att spelas in och laddas upp på Festival on Demand.

Cocktails: 

Wildcard Cocktail

Mingla med filmbranschen, Wildcard vinnarna och filmskolor för att knyta nya kontakter, direkt efter seminariet You're My Inspiration.

När: 16 November, 16.30-18.00
Var: Filmhuset
OSA här

Öppningscocktail

Kom och fira öppningen av Stockholm Industry Days tillsammans med oss efter den första Industrydagens slut på Alma, där du kan mingla med branschen, knyta nya kontakter och fröjas i att vi äntligen kan ses fysiskt igen.

När: 16 November, 18.00-20.00
Var: Alma
OSA här

Ström Advokatbyrå

Ström Advokatbyrå är en advokatbyrå som helt fokuserar på media- och underhållningssektorn. Våra advokater har rådet och utvecklat den framgångsrika svenska kreativa industrin i mer än 30 år. Vi stöder och står bakom våra kunder med immaterialrätt, kommersiella förhandlingar, företagstransaktioner och skydd av rättigheter för att skapa skapelser. Helt enkelt, vi finns för att påskynda och beskydda din berättelse. I år kommer vi också att göra en liten presentation om en ny upphovsrättslagstiftning som kan påverka industrin. 

Följ med oss på en cocktail efter 1KM Film-visningen, för att mingla med branschen!

När: 17 November, 18:00-20:00
Var: Alma
OSA här

Scen & Film + Dramatikerförbundet

Scen & Film är ett fackförbund för yrkesverksamma upphovsmän, artister, teknisk och administrativ personal inom svensk teater, film, radio, TV och bio. Fackförbundet Scen & Films huvuduppgift är att förhandla kollektivavtal.

Dramatikerförbundet är en intresseorganisation som sedan 1941 organiserar manusförfattare, dramatiker och översättare av dramatik. Förbundet har idag över 700 medlemmar. Vi arbetar för att stärka våra yrkesgrupper genom juridisk och ekonomisk rådgivning, bevakning av kultur- och näringspolitik, upphovsrättsfrågor, samarbeten, nätverkande och inspiration. 

Följ med oss för en drink efter masterclasses med Daniel Espinosa, för att avsluta industrydagarna med stil!

När: 18 November, 18:00-20:00
Var: Alma
OSA här
 

För att kontakta Industry Office, maila Industry@stockholmfilmfestival.se.
Frågor kring din ackreditering? Maila Industrykoordinator@stockholmfilmfestival.se

Vänligen observera att det inte går att boka platser till ovan events innan den 3 November. Samtliga anmälningslistor öppnar den 3 November, och du behöver ha en Industry ackreditering för att närvara. Skaffa den här!

Vi samarbetar med Svenska Filminstitutet och Stockholms regionala filmfond Film Stockholm för att föra samman vår levande filmindustri.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.