Industry Days Online

Stockholm är epicentret för den skandinaviska filmindustrin och hem till stora delar av filmbranschen i Sverige. Vårt stora internationella filmutbud kombinerat med ett brett branschnätverk har gjort Stockholms internationella filmfestival till den naturliga mötesplatsen för den svenska filmindustrin. Vi fokuserar på att föra samman Stockholms levande filmbransch med producenter, distributörer och säljagenter från hela världen. Vi presenterar Work in progress-visningar och introducerar nästa generation av svenska filmskapare som en del av våra talang- och utvecklingsprogram.

Årets Industry Days äger rum den 16-18 November!

Vi ser fram emot att presentera ett fantastiskt Industryprogram i år och kommer återkomma med inspirerande programpunkter inom kort!

Ackrediteringsmöjlighet för Industry Days 2021 öppnar i Augusti.

Nedan kan du se vilka Industry aktiviteter vi anordnade för Industry Days Online 2020.

– Masterclass med Ludwig Göransson
Oscarsbelönade Ludwig Göransson håller masterclass där han delar med sig av sina erfarenheter från filmindustrin, då han arbetar nära med filmskapare för att skapa ett magnifikt ljudspår till filmerna vi alla känner till. Du känner kanske igen hans musik från Blockbuster-filmer som Tenet, Black Panther, Creed, Last Stop Fruitvale Station och den omåttligt populära Star Wars spinoff-serien The Mandalorian, som han nyligen vann en Emmy för.

– Industry Talk med Netflix & SF Studios
Förra året på Stockholms filmfestival annonserade Netflix sin första svenska långfilm: Red Dot, en samproduktion med SF Studios. Här får vi chansen att återkoppla med Lina Brouneus från Netflix och Tim King från SF Studios om deras samarbete hittills, den kreativa processen men också utmaningarna som uppstod genom att filma under rådande pandemin. Bredare reflektioner på den svenska kulturvärlden kommer även att tas up, både risker och möjligheter samt en spännande blick framåt.

– Industry Talk med HBO Nordics nya chef för originalproduktioner
Christian Wikander som är HBO Nordics nya chef för originalproduktioner kommer att diskutera närmare kring hans och HBO Nordics planer för kommande originalproduktioner samt hur de kommer att arbeta inom de nordiska länderna.

– Industry Talk med Lisa Langseth om hennes nya serie Love & Anarchy
Lisa Langseth diskuterar sin nya serie Love & Anarchy som hade sin premiär på Netflix 4 november. Hon kommer att diskutera hennes erfarenheter av att gå från film till tv, och allting som rör skapandeprocessen av hennes nya serie.

– Filmrummet
En diskussion kring hållbara och långsiktiga debutantstrategier med både nationella och internationella regissörer som avslutas med annonsering av årets Wild Card-vinnare.

– Works in Progress
Upptäck nya och spännande projekt i olika delar av produktionsstadier som presenterar sina kommande filmer. I år presenterar Kadri Kousaar sin film Dead Woman, Julius Jorborg filmen Error, Morgane Dziurla-Petit filmen Excess Will Save Us och Eva Beling presenterar sin film Fördom och Stolthet - Den svenska filmgarderoben.

– Visioner i svensk film 2030
Följ med oss på live-seminariet Visions in Swedish Cinema 2030. Inför ett nytt decennium är det dags för branschen att se framåt och diskutera utsikterna för svensk film. Stockholm Filmfestival har bjudit in representanter från filmbranschen som alla spelar roll i denna fråga. Vi kommer få höra Anna Serner (VD för SFI), Charlotta Denward (verkställande producent för långfilmer på SVT), Helena Lindblad (filmredaktör på DN), David Nzinga (skådespelare), Isabella Eklöf (regissör) och Peter Modestij (regissör). Modererat av Jon Asp.

– Festival on Demand: Hela Sveriges Filmfestival 
I år kommer även alla ackrediterade kunna ta del av våran »Festival on Demand«-tjänst där ni kan se på en stor del av årets program. Vi kommer även enligt schemat ladda upp våra online Industry event här. Plattformen är öppen samtidigt som den fysiska festivalen den 11-22 november 2020. 

Industry Days Online ägde rum 18-19 november 2020.

Vi samarbetar med Svenska Filminstitutet och Stockholms regionala filmfond Stockholm Film Capital för att föra samman vår levande filmindustri.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.