Gratis film för barn och unga i hela Sverige under Stockholms filmfestival Junior i år!

Nyhet /

Stockholms filmfestival Junior blir i år hela Sveriges filmfestival och med det kommer vi att kunna erbjuda gratis film för barn och unga i hela Sverige. Både skolklasser och privatpersoner runtom i landet kommer att ha tillgång till 25 kvalitetsfilmer från 18 olika länder mellan 19-24 april 2021.

Vi längtar efter att välkomna barnen tillbaka till biograferna men i år blir det fokus på digitala visningar. För första gången på två decennier kommer Stockholms filmfestival Junior att erbjuda internationell kvalitetsfilm till hela Sverige. De fysiska visningarna kommer att ske i Stockholm och genomföras enligt rådande riktlinjer.

Med årets tema ”Ett annorlunda år” vill vi fånga in ungas intryck av året som gått och drar därför igång ett kreativt kortfilmsprojekt. Barn och unga från norr till söder kommer att kunna medverka i att göra en gemensam kortfilm. Med stafettfilmen kan unga komma i kontakt med varandra fast på distans.

- Vi hoppas att årets festival blir ett ljus i mörkret för alla barn och unga som vill uppleva ny kvalitetsfilm från hela världen. Det känns fantastiskt kul att med ett nytt projekt som stafettfilmen, kunna sammanföra kreativiteten hos unga, säger Git Scheynius, Festivalchef

För mer information om stafettfilmen, läs mer här.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.