Filmmaraton i helgen

Nyhet /

Stockholms filmfestival har satt ihop två paket, ett för feature film-älskare och ett för de som föredrar dokumentärer. Under helgen så bjuder vi in till en filmupplevelse utöver det vanliga. Våra Red Carpet-visningar är redan slutsålda men det finns mycket mer att uppleva!

Starta din lördag kl 11.30 på Capitol med The World To Come, en kvinnlig nybyggar-western som också var årets öppningsfilm. Ta dig till Park för en visning av February vid 14.00 och dröm dig iväg till ett liv på den bulgariska landsbygden. Håll dig kvar i krokarna, 19.00 visas Spring Blossom på Park och du får uppleva ett verk av en av världens yngsta regissörer som dessutom har skrivit manus och spelar huvudrollen. Avsluta dagen med danska Shorta klockan 21.00 på Zita och ta del av ett upplopp bryter ut runt två poliser på patrull.
På Söndag startar du återigen kl 11.30 på Capitol med Servants som är fylld av konspirationer och kontraster. Efter lunch tar du dig till Filmhuset för en visning av visuellt slående Memory House vid 14.30. Om du stannar vid Karlaplan kan du vid 17.00 hinna med familjedramat My Little Sister med legenden Nina Hoss. Vid 19.30, även denna gång på Filmhuset, spelas The Wasteland där du får uppleva riktigt bra auteurfilm. Avsluta denna fullspäckade helg på Zita vid 21.00 med pulshöjande Surge som har starka influenser av Safdiebrödernas Uncut Gems.

Om dokumentärer är mer av intresse rekommenderar vi att du börjar din lördag kl 11.30 på Park där vi visar Joaquin Phoenix hjärteprojekt Gunda. Vid 14.30 har du möjlighet att se Ai Weiweis Vivos om de 43 studenter som försvann på sin resa genom Iguala, Guerrero i Mexiko. Vid 16.00 visas 76 Days på Zita och ger dig möjligheten att uppleva coronapandemins utbrott och den lockdown som varade i 76 dagar. 
På söndag kan du börja din dag vid 10.30 på Park med konspirationen kring Kim Jong-nams död med Assassins. Upplev Istanbuls gator genom ögonen på en hund i Stray kl 16.00 på Zita. Slutligen kan du bryta av din dokumentär-helg med den psykologiska thrillern The Intruder 21.00 på Skandia.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.