Är du intresserad av att hjälpa till som volontär under höstens festival?

Att vara volontär på Stockholms internationella filmfestival innebär att du får vara mitt i händelsernas centrum! Vi söker dig med ett stort filmintresse som vill ta del av arbetet både bakom och framför kulisserna tillsammans med oss.

Årets stora filmfestival pågår 11-22 november, men vissa avdelningar har uppdrag som börjar redan i oktober. På grund av de rådande pandemi har vi gjort en del ändringar, och därför kommer årets festival samt volontärarbetet bli lite annorlunda. Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att kunna erbjuda er en säker arbetsplats och festivalupplevelse, detta betyder att vi arbetar med ett flertal olika scenarion i takt med att rekommendationerna ändras.

Rent praktiskt innebär detta att vissa tidigare arbetsområden har försvunnit, medan andra slagits samman. Osäkerhet kring rekommendationer innebär att även de existerande arbetsområdena kan komma att ändras, eller försvinna med tiden – beroende på hur situationen utvecklas. Tyvärr innebär dessa omständigheter att vi inte kan erbjuda våra volontärer någon ersättning.

Vi hoppas att du tillsammans med oss är redo för en annorlunda, men kreativ och nytänkande filmfestival!

Är du intresserad? Skicka ett kort personligt brev + cv till: volontar@stockholmfilmfestival.se

Glöm inte att skriva vilken av våra avdelningar du helst vill vara på. (se nedan)

In English: Are you interested in helping out with the festival as a volunteer? Send us your cover letter + CV to: volontar@stockholmfilmfestival.se

ARBETSOMRÅDEN:

BIOGRAF/BIOGRAFANSVARIG
Du bemannar biograferna och säljer medlemskort och biljetter. Passar dig som är hjälpsam och noggrann. Kassavana uppskattas men är inte ett krav. Pst! Är du ute efter mer ansvar? Då finns möjlighet att bli biografansvarig. Erfarenhet av arbetsledning är då meriterande.

EVENT
Du är med och skapar festivalens evenemang och fester, hjälper till med dekor och leveranser och ser till att det alltid finns rena glas ute och snacks på borden. Är du social, representativ och en stjärna på service så är detta rätt avdelning för dig!

FOTOGRAF
Du får vara med på alla våra event. Dina bilder läggs sedan upp på vår hemsida och sociala medier. För att söka till fotograf så skickar du in några exempelbilder tillsammans med din ansökan.

KUNDTJÄNST
Du hjälper medlemmar som har frågor om medlemskap, festivalen och internetköp, via telefon och mail. Du får mer än gärna tala flera språk (dock inget krav). Passar dig som är stresstålig, serviceminded och gillar att hjälpa folk!
 

EN TRYGG OCH SÄKER FILMFESTIVAL

För oss är din säkerhet alltid av högsta prioritet. Därför fortsätter vi med samma säkerhetsåtgärder på biograferna, liksom all bioverksamhet, med anvisade platser i salongen, tillhandahållen handsprit, kontinuerlig rengöring och distansering både utan- och innanför biografernas dörrar. Vi är dessutom otroligt glada över att kunna erbjuda vår digitala plattform Festival on Demand, genom vilken du kan se ett stort antal filmer när och var du vill (med undantag för The Man Who Sold His Skin och Gunda). Du som har en fysisk biljett kan byta den till en Festival on Demand-biljett. Vill du göra det, ber vi dig maila medlem@stockholmfilmfestival.se.

Vi tror att i dessa ensamma, oroliga tider så behövs kultur mer än någonsin. Därför vill vi passa på att tacka alla er som besökt biosalongerna och sett kvalitetsfilm digitalt i år. Ditt stöd betyder allt för att vi fortsatt ska kunna presentera kvalitetsfilm från världens alla hörn för en bred publik – tillsammans tryggar vi ett levande och säkert kulturliv.

Läs mer om vår verksamhet här och hur du fortsatt kan stödja oss.
 

Slutligen vill vi till dig som nuvarande medlem rikta ett mycket stort …
 

… TACK! Ditt medlemskap säkerställer hundratals kvalitetsfilmer – varje år.
… TACK! Ditt medlemskap arrangerar Europas största Sommarbio.
… TACK! Ditt medlemskap ger barn en kostnadsfri inblick i filmens värld.
… TACK! Ditt medlemskap distribuerar filmskapare från hela världen.
… TACK! Ditt medlemskap organiserar filmverkstäder för elever i skolorna.
… TACK! Ditt medlemskap bäddar för exklusiva filmvisningar.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.