Viggo Mortensen - En karaktärsskådespelare av rang

Nyhet /

Flerfaldigt Oscarsnominerade skådespelaren Viggo Mortensen gör i år sin regidebut med det komplexa dramat Falling, där han även spelar huvudrollen, skrivit manus och filmmusiken! Det är en stor ära att tilldela Viggo Mortensen Stockholm Achievement Award 2020 för att hylla hans inflytelserika karriär både som skådespelare och regissör. Möt honom live via Zoom på ett exklusivt Face2Face-samtal som börjar med en visning av Falling den 14 november kl 17.30.

Viggo Mortensen är en karaktärskådespelare av rang. Vi som har följt hans resa från Aragorn i Sagan om Ringen till Ben i Captain Fantastic, Tony i Green Book för att inte glömma Tom i A History of Violence och Nikolai i Eastern Promises i hans samarbeten med Cronenberg, kan vittna om detta. Han har genom sina skådespelarinsatser lyckats fånga en världsomspännande publik. Hans skådespeleri adderar alltid energi till filmens visuella berättande.

Stockholm Achievement Award tilldelas en inom film verksam person vars livsverk Stockholms filmfestival vill belysa och hedra. Priset har tidigare tilldelats storheter som Uma Thurman, Willem Dafoe och Ellen Burstyn. Det prestigefyllda priset i form av den 7,3 kilogram tunga Bronshästen – världens tyngsta filmpris – är en parafras på den svenska dalahästen och är skapad av formgivaren Fredrik Swärd.

 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.