Twilight Zone

Nyhet /

Gillar du kalla kårar? Då är Twilight Zone något för dig. I denna sektion presenterar vi innovativa, skrämmande och skruvade genrefilmer. Blod, mord och mystik - vi guidar dig rätt genom mörkret. Rysligt mycket nöje!

Zombi Child
Fransk kolonialhistoria möter kontemporär voodookultur i Bertrand Bonellos genreöverskrivande och provokativa comeback.

The Lost Okoroshi
En av Nigerias ledande regissörer, Abba Makama, är tillbaka med ett afrofuturistisk och Kafkainspirerat drama där det komplexa moderna livet kombineras med nigerianska traditioner.

Deerskin
Den franska visionären, regissören och musikern Quentin Dupieux, som bländade publiken med filmen »Rubber« (2010) som följde ett mordiskt bildäck, är tillbaka med en ny egensinnig filmpärla. 

Greener Grass
Absurd, pastellig och gränslös komedi i regi av Jocelyn DeBoer och Dawn Luebbe. 

Paradise Hills
Alice Waddington levererar höstens fix för alla sci-fi/fantasy-törstande cineaster.

Color out of Space
Klassiska Cage-ögonblick möter body horror och 80-talsnostalgi i denna ordentligt flippade sci-fi-skräckfilm, signerad Richard Stanley.

First Love
Berättelsen om en boxare och en eskortflicka som dras in i en dödlig droghärva i yakuzans Tokyo lyfter, genom Takashi Miikes lekfulla finess och oemotståndliga flärd, ända till skyarna. 

The Gangster, The Cop, The Devil
Won Tae-Lee bjuder på biljakter i neonljus, blod och välkoreograferade slagsmål i en intrikat katt-och-råtta-lek med oväntade vändningar.

The Lodge
»Midsommar« blir midvinter när den legendariska skräckstudion Hammer Films närmar sig arthouse-skräcken i Ari Asters fotspår. Regi av Severin Fiala och Veronika Franz.

Blood Quantum
Jeff Barnabys långfilmsdebut lyckas med konststycket att blanda skräck och politik, utan att bli en politisk skräckfilm. I sann Romero-anda erbjuder »Blood Quantum« skräck med substans. Alltså mer än hjärnsubstans.

Horror Night
För den rutinerade skräckfantasten. Vi bjuder in alla skräck- och genrefilmsälskare till en gastkramande filmkväll. Svarta mattan rullas ut och de rysliga, udda och underhållande filmerna »The Lighthouse« av Robert Eggers, »The Gangster, The Cop, The Devil« av Won Tae-Lee och »Blood Quantum« av Jeff Barnaby spelas upp på bioduken. Utöver långfilmerna visas även kortfilmen »Nimic« av Yorgos Lanthimos.

 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.