Time for The Oscars - Tre nya filmer släppta till festivalen

Nyhet /

Vi ökar på antalet filmer till höstens festival och släpper nu Ukrainas, Japans och Kanadas Oscrasbidrag. Inte illa med andra ord.

Klondike utspelar sig under några dagar sommaren 2014 och när passagerarflygplanet Malaysia Airlines Flight 17 skjuts ned över Donetsk och där 298 människor omkommer. En otroligt stark men brutal film, baserad på verkliga händelser, med fantastiskt filmfoto som visar några av krigets värsta grymheter för de som råkar befinna sig i dess närhet. Klondike tilldelades priser både vid årets Sundancefestival och Berlinale.

Tävlande på årets Cannesfestival och Japans Oscarsbidrag. Bara det är goda anledningar att se Plan 75. Ett kittlande nära framtids-drama där äldre kan välja att dö mot pengar och martyrskap. Plan 75 är en svidande känga åt samtidens åldersförakt men också en öm hyllning till livet.

I Jason Lofts mångprisade dokumentär Eternal Spring berättar anhängaren och serietecknaren Daxiong om de katastrofala följderna när Falung Gong kapade av en av Kinas tv-stationer. Vi ser häpnadsväckande animationer som skildrar historien om ett folks vilja till förändring. Ett visuellt mästerverk.

Sedan tidigare finns även biljetter till Boy from Heaven, Min vackra stjärna och Robe of Gems att köpa. 

Biljetter bokar du HÄR.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.