Åsa Bohman, E.ON

Fint väder, gott sällskap och inte minst en riktigt bra film är alla viktiga ingredienser för en magisk sommarbiokväll. Men ingen Sommarbio utan el! Därför är Stockholms filmfestival extra stolta över att kunna presentera årets huvudvärd för Sommarbion E.ON. Med hjälp av förnybar energi från solen kommer E.ON. se till att bioduken lyser klart i Rålambshovsparken den 15-19 augusti.

Men vad innebär egentligen förnybar energi och varför är det viktigt? Vi bad Åsa Bohman, Group Manager Consumer Communication på E.ON att hjälpa oss att reda ut begreppen.

Hej Åsa! Årets Sommarbio kommer ju drivas med energi från solen som är en förnybar energikälla, vad innebär det?

– Enkeltbeskrivet så har förnybar energi sitt ursprung från olika energikällor som förnyas naturligt. Ta vind till exempel, det kommer alltid att finnas vind, vilket är bra förutsättningar för att använda vindkraft. Det samma gäller solkraft, alltså energi som hämtas från solens strålning, eller vattenkraft som fylls på naturligt via kretsloppet. Ja, förnybara energikällor låter oss helt enkelt använda energi med så liten negativ miljöpåverkan som möjligt eftersom de inte är förknippade med höga koldioxidutsläpp.

Varför är förnybar energi viktigt och vad gör E.ON?

–  Vårt mål är att bidra till ett hållbart samhälle, för människornas och vår planets skull. Nu gör vi vår största satsning någonsin och ställer om till 100 % förnybar och återvunnen energi. Men för att lyckas nå målet behöver vi alla hjälpas åt. Vi på E.ON måste göra det enkelt för våra kunder och samarbetspartners att välja energi från hållbara energikällor. Ni är ju tex med och hjälper till då Sommarbion drivs med hjälp av energi från solen. På naturens kraft, inte på dess bekostnad.

Slutligen, är det någon av årets sommarbiofilmer du särskilt ser fram emot?

–  Jag ser såklart fram emot både Wild at Heart och Fucking Åmål. Kanske mest Fucking Åmål!

 


Foto: Valentina BenderHela energimarknaden är mitt uppe i en förändringsprocess där efterfrågan på förnybara energikällor ökar.

E.ON är med och driver förändringen och arbetar för att miljöfrågan ska genomsyra hela verksamheten, från samarbeten till hållbara energilösningar som sätter kundernas behov i fokus. Nu gör E.ON sin största satsning någonsin och ställer om till 100 % förnybar och återvunnen energi.

Läs mer om E.ON på:
www.eon.se/varforeon