Ta plats under stjärnorna och dansa ut sommaren med några av filmhistoriens mest kända dansscener. Ta del av en den älskade Dirty Dancing från 1986 och var med när Baby och Johnny intar Rålis och bjuder på romantik och snygga moves.

Patrick Swayze och Jennifer Grey gör båda sina genombrottsroller i denna moderna dansklassiker som utspelar sig under en varm och flämtande sommar 1963. Frances ”Baby” Houseman, en ung kvinna med siktet inställt på Fredskåren och ett liv i sina respekterade föräldrars fotspår, får sina planer omkullkastade när hon under familjesemestern blir förälskad i den mindre bemedlade och till ytan tuffa dansläraren Johnny Castle. Sommaren blir inte som någon av dem till en början trott och det som följer är en historia om förbjuden kärlek, dans och att stå upp för det man tror på.

Filmens regissör, Emilie Ardolino, var sedan tidigare ett känt namn inom dansvärlden och var med hjälp av sina filmer med och populariserade dansen i USA från 70-talets mitt och framåt. Bland annat med den prisbelönta dokumentärfilmen ”He Makes Me Feel Like Dancin’” från 1983 för vilken han vann en Oscar för bästa dokumentär.

Dirty Dancing är inte bara en romantiskt rosa dröm med sexig koreografi utan även en viktig film om sexuell frigörelse och ett politiskt uppvaknande. Trots att filmen har ett lättsamt estetiskt uttryck är det en starkt feministisk film med en för sin tid nyskapande kvinnlig huvudroll.

Filmen som blev en av 80-talets största succéer gav Swayze och Grey varsin Golden Globe-nominering för bästa huvudroll och belönades med en Grammy, en Golden Globe samt en Oscar för bästa originalsång med låten "(I've Had) The Time of My Life”. Så kom och ha the time of your life var beredd när Swayze yttrar en av vår tids mest kända filmrepliker; ”Nobody puts baby in a corner”.

Visas: Fredagen den 18 augusti 21.00