Magiskt skruvad och nyskapande road-movie

Park Cirkus/Universal

»Wild at Heart« är en road-movie i äkta Lynch-anda där vi får följa med det passionerat förälskade paret Sailor (Nicolas Cage), och Lula (Laura Dern). Med tidigare kända och hyllade verk som TV-serien Twin Peaks och filmen Blue Velvet, var det för Wild at Heart som Lynch belönades med en Guldpalm i Cannes år 1990.

Efter att ha brutalt mördat en man i självförsvar hamnar Sailor i fängelset, men resan börjar snarare när det unga förälskade paret återförenas vid hans frisläppning. De bestämmer sig för att lämna staden och ger sig ut på vägarna, men vad de inte vet är att Lulas mamma vill ha Sailor dödad, och skickar två av hennes älskare efter dem. Motgångarna de möter på sin resa sätter deras intensiva kärlek på prov.

Filmen är baserad på en bok med samma titel skriven av Barry Gifford som inspirerade Lynch till att vilja göra en film om en modern romans i en våldsam värld – en film om att hitta kärlek i helvete.

Likt hans tidigare verk finner vi i »Wild at Heart« inslag av våld blandat med humor, såpopera skådespeleri och märkliga, galna karaktärer som verkar hämtade från otäcka sagor. Trogna Lynch-fans kommer inte bli besvikna. Men »Wild at Heart« särskiljer sig samtidigt från hans tidigare verk då det är en berättelse med sårbara huvudkaraktärer som balanserar på gränsen till galenskap, och som är fylld med rädslor och drömmar på samma gång, vilket ger filmen en perfekt balans av äkthet och surrealism.

Visas: Onsdagen den 15 augusti 21.00

Text: Beatrice Karlsson


​HUVUDSPONSOR