Skolbio 2018

FILMPROGRAMMET FÖR ÅK 9–GYMNASIET

Den 7-18 november är det dags för 29:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival. Även i år erbjuder vi alla skolelever från 15 år och uppåt att gå på Skolbio under festivalen.

Skolbion är ett unikt tillfälle för ungdomar att se kvalitetsfilm från hela världen på en riktig biograf. Varje år gör festivalen ett urval av filmer som kompletterar skol- och gymnasieundervisningen. Filmerna som visas är vitt skilda berättelser från hela världen. De behandlar alla olika typer av ämnen såsom politik, kärlek, konflikter och historia.

PRIS

Under festivalens dagsvisningar (fram till kl. 17.00) har alla skolklasser möjlighet att se film för enbart 35 kronor per elev och film. För detta krävs endast att biljetterna bokas genom skolan och att minst 10 elever deltar. Alla medföljande lärare har fritt inträde. Lärarna får även tillgång till en lärarhandledning som kort beskriver filmen och ger förslag på teman och diskussionsfrågor till klassrummet.

ÅRSKORT SOM BONUS

För varje bokad biljett erhålls ett gratis årskort (värde 260 kr/styck), som fås vid besöket. Medlemskortet, som gäller t.o.m. augusti 2018, ger dels eleverna möjlighet att besöka festivalen fler gånger men även möjlighet att gå på våra medlemsvisningar under resten av festivalåret. Vi vill uppmana alla unga att se mer film!

BOKA

För att göra en intresseanmälan fyller du i uppgifterna som efterfrågas nedan. Det kostar ingenting att göra en intresseanmälan. Du kommer att bli kontaktad av skolbioansvarig som kollar om det finns önskat antal biljetter tillgängliga och därefter bokar biljetterna åt er.

Gör din intresseanmälan här.

 

För tillgång till lärarhandledningar kontakta:
filmpedagog@stockholmfilmfestival.se
Eller ring:
08-677 50 11

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.