Vill du jobba på ett av Sveriges största filmevenemang?

Stockholms Internationella filmfestival startade 1990 och är idag ett av Nordens största kulturevenemang. Att jobba på Stockholms filmfestival innebär att ta del av en fartfylld kulturorganisation med ett brett kontaktnät inom både svensk och internationell filmbransch. Du som söker till oss bör ha en känsla för organisatoriskt arbete, vara stresstålig, flexibel och ha lätt för att samarbeta, klara av att arbeta med flera saker samtidigt och såklart älska film!

Skicka in ett personligt brev + CV till rekrytering@stockholmfilmfestival.se, sista ansökningsdag är 31 augusti. Du kan söka flera tjänster i samma ansökan, ange tydligt vilka du är intresserad av. Intervjuer hålls löpande och tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstidens slut.

Jobbperioden pågår under hösten 2017 med viss variation beroende på vilken tjänst du söker. Exakta datum informeras om under rekryteringsprocessens gång.

 

Våra avdelningar

Biljettavdelning

Biljettavdelningen möter festivalens publik och är vårt ansikte utåt. Avdelningen ansvarar för allt det praktiska ute på biograferna, bland annat vårt biljett- och kassasystem.

- Biljettansvarig (sep-nov)

Du har tidigare vana av service och kassahantering. Du kommer att arbeta med många volontärer så det är viktigt att du kan arbetsleda och entusiasmera. Kunskap inom biljettsystem är ett plus. Du har en ”inget är omöjligt” attityd, ett stort driv och är en duktig problemlösare.  

Gästavdelning

- Gästkoordinator (sep-nov)

Du gillar administration, och schemaläggning, organisatorisk, gillar administration och har god servicevana. Starkt meriterande om du har vana från rese- och hotellbranschen och erfarenhet av logistikarbete. Du kommunicerar obehindrat på engelska samt svenska, ytterligare språk är ett plus.

Pressavdelning

Pressavdelningen hanterar alla presskontakter under festivalen, och organiserar alla pressaktiviteter under hösten med syfte att öka festivalens medienärvaro.

- Pressassistent (sep-nov)

Den vi söker är nyutexaminerad från JMK eller liknande. Du har god stilistisk och organisatorisk förmåga, med viss vana av att skriva pressmeddelanden. Du är utåtriktad, har lätt för att knyta kontakter och är flytande på engelska och svenska.

Eventavdelning

Under festivalen arrangerar vi ett 20-tal olika evenemang vid sidan av våra filmvisningar, och vår eventavdelning ansvarar för planering, organisation och utförande.

- Eventkoordinator (sep-nov)

Du ansvarar för de delarna av eventen som rör teknik, dekor etc. och arbetar nära ihop med eventansvarig. Du är en stresstålig problemlösare, en organisatorisk stjärna och har ett öga för detaljer. B-körkort är ett krav.

Face2Face avdelning

Face2Face-avdelningen arrangerar alla publika möten med filmskapare och längre paneldebatter/seminarium på våra biografer och andra platser.

- Face2Face-ansvarig (sep-nov)

Du har en god inblick i filmrelaterade frågeställningar, och viss vana att arrangera seminarium eller liknande. Du är självgående, har god administrativ och logistisk förmåga, och visst teknikintresse. I arbetsuppgifterna ingår att kontakta moderatorer, panelmedlemmar, planera och schemalägga alla seminarium (ca 50 st.) och att ansvara för tekniken samt genomförandet.

Redaktionen

- Tidningsredaktör (sep-okt)

Tillsammans med redaktionschefen gör redaktören programtidningen, där festivalens program presenteras. Som redaktör ansvarar du för att hålla kontakten med skribenterna och att redigera material. Vi söker en person med journalistisk erfarenhet och ett starkt filmintresse. Du har hög stresstolerans, god stilistisk förmåga och kan skriva säljande samt är flytande på svenska.

- Layoutansvarig (sep-okt)

Layoutansvarig har som ansvar att formge festivalens redaktionella tryckprodukter (tidning, katalog och Industryguide) utifrån redan framtagna mallar. Vi söker dig som är utbildad inom layout och har praktisk erfarenhet av printmedia, är organiserad, har hög stresstolerans och trivs med att arbeta i grupp. Du ska ha mycket goda kunskaper inom InDesign och Illustrator.

Festival-tv avdelning

Vår Festival-TV avdelning dokumenterar våra event och filmar intervjuer, gör trailerpaket och annat rörligt material samt levererar klipp till marknads- och pressavdelning.

- Festival TV-producent (okt-nov)

Vi söker en person med utbildning och/eller erfarenhet inom filmproduktion, redigering och planering. Du ansvarar för planering av vad som ska filmas I samråd med marknadsansvarig, och arbetsleder 2-3 personer. Du är kreativ, stresstålig, duktig på att klippa och redigera samt leveranssäker.  

Teknikavdelning

Ansvarar för att garantera högsta möjliga visningskvalitet på filmerna som visas under festivalen. Merparten av filmerna som visas är DCP (Digital Cinema Package), enstaka bandformat kan förekomma. Vi söker personer som är stresståliga, duktiga på att prioritera, med ett stort teknikintresse. Erfarenhet av digitalbio och av att arbeta i Linuxmiljö är ett plus.

- Teknikansvarig (sep-nov)

Du ansvarar för avdelningens bemanning och planering, filkonvertering, provkörning av film, digital filmsyning och håller kontakt med biografer och andra externa lokaler som vi arrangerar events i. Avdelningen agerar tekniksupport för festivalens alla filmvisningar och events. Flera års erfarenhet som teknikansvarig krävs.

- Teknikkoordinator (okt-nov)

Arbetsuppgifterna innefattar digital filmsyning, filkonvertering, teknisk dokumentation, kontakt med och information till biografmaskinister och biograföreståndare samt filmtransport. Provkörning av film ute på biograf förekommer.

Distributions- och trafikavdelning

Distribuerar alla programtidningar till en lång rad olika ställen som biografer, gallerior, skolor, bibliotek, caféer, restauranger etc. i Stockholms län. Trafikavdelningen ansvarar för körningen av festivalens tillresta gäster.

- Distributionsansvarig (sep-nov)

Distributionsansvarig ansvarar för distributionsplaneringen av programtidningar, rekrytering och koordinering av ett 10-tal chaufförer, arbetsledning samt ansvar för festivalens bilar. Den vi söker är stresstålig, flexibel, en problemlösare, duktig på att handleda och schemalägga personal. B-körkort är ett krav.

- Sambandskoordinator (okt-nov)

Ansvarar för att köra och leverera grejer till olika avdelningar, distribution av tidningar, och jobbar tätt ihop med distributionsansvarig för att hela distributionskedjan ska fungera smidigt. Du är en ”doer”, och gillar att vara på språng. Du hugger i där det behövs, och är stresstålig, flexibel, och effektiv. B-körkort är ett krav.