Vill du jobba på ett av Sveriges största filmevenemang?

Stockholms Internationella filmfestival startade 1990 och tillhör idag ett av nordens största kulturevenemang. Att jobba på Stockholms filmfestival innebär att ta del av en fartfylld kulturorganisation med ett brett kontaktnät inom både svensk och internationell filmbransch. Du som söker till oss bör ha en känsla för organisatoriskt arbete, vara stresstålig, flexibel och ha lätt för att samarbeta och såklart älska film!

Förutom festivalen i november producerar vi även Stockholms filmfestival Junior i april, Sommarbio i augusti och flera stipendie-och talangprogram för unga filmarbetare.

Organisationen består av 13 åretrunt-anställda. I samband med våra tre stora publika event projektanställs mellan 10 – 50 personer åt gången. Utöver dessa tillkommer ca 400 volontärer som hjälper till under festivalen. Vi sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm.

_____________________________________________________________

LEDIGA TJÄNSTER

Junior Mediasäljare

Marknadsansvarig

_____________________________________________________________

LEDIGA VOLONTÄRA UPPDRAG UNDER STOCKHOLMS FILMFESTIVAL JUNIOR

Stockholms filmfestival Junior har sedan 2000 erbjudit kvalitetsfilm och filmupplevelser för barn och unga mellan 6-19 år. 2017 pågår Stockholms filmfestival Junior mellan 3 - 8 april, men festivalen pågår egentligen hela året med Filmverkstäder, kortfilmstävlingar och avslutas med en gratis filmfestival för alla barn och unga i april.

Inför 2017 års festival söker vi engagerade praktikanter och volontärer till olika ansvarsområden. Önskvärd medverkan under perioden varierar och sker efter överenskommelse från januari till april 2017.

Observera att alla tjänster är på ideell basis om inget annat anges.

 

Filmpedagog

Som filmpedagog undervisar du barn och unga i filmskapande och hur de gör sin egen film på filmverkstäderna. Filmerna blir mellan 1 – 3 minuter långa och det är ett riktigt roligt arbete. Filmverkstäderna håller till på museer i Stockholms län under sportlovet (v. 9) samt på vardagar i skolor runt om i hela stor-Stockholm. Inspirerande och kul arbete för dig med pedagogiska talanger samt film- och redigeringskunskaper. Ett dagarvode utgår och tjänsten pågår deltid under vår- och höstterminen. 

 

Pedagogiskt ansvar för Juniorgruppen (festivalens jury)

Vi söker dig som är pedagogiskt lagd och känner dig van vid barn eller har erfarenhet av jobb med barn sedan tidigare. Du kommer ha huvudansvar för Juniorgruppen - vår jury bestående av barn och unga mellan 6 och 19 år. Detta innefattar schemaläggning och att förbereda pedagogiskt material till juryns filmvisningar där filmerna ska diskuteras och poängsättas. Juniorgruppen utser vinnarna av Bästa film som får festivalens prestigefyllda filmpris - Bronshästen - som delas ut under prisutdelningen den 8 april. 

Du kommer även jobba med att skriva frågor och underlag till filmsamtal med regissörerna på Face2Face. Ideellt engagemans som pågår vid överenskomna tillfällen från och med februari fram till april.

 

Projektassistent

Som projektassistent ansvarar du för koordinering och administration kring festivalens biljettbokningar, marknadsföring av filmer och nyhetsbrev. Du kommer även att få hjälpa till med rekrytering och coaching av skådespelare som livedubbar filmerna för de allra minsta av våra besökare som inte klarar av undertexter än.  Livedubbing sker direkt i salongen på Skandia. Ideellt arbete som sker mellan januari – april.

 

Event och distributionsansvarig

Kombination av två ansvarsområden som löper parallellt. Du ansvarar för att planera de festliga events som utförs under Junior, såsom prisutdelning och seminarium i april. Du kommer att organisera tidningsdistribution i februari och att organisera körningar av våra gäster under festivalveckan, 3 - 8 april.

Tjänsten passar dig som vill jobba med festivalbranschen, är strukturerad och gillar att ha flera bollar i luften. Ideellt arbete som pågår mellan februari-april. B-körkort är meriterande.

 

Gästansvarig

Ansvarar för organisationen kring Stockholms filmfestival Juniors inbjudna regissörer och övrigt branschfolk. Tjänsten innefattar att koordinera deras resa till Sverige samt deras vistelse i Stockholm med dagsaktiviteter och hotell. Du kommer även att få hjälpa till på Programavdelningen. Tjänsten passar bäst den som är både administrativ och socialt lagd eftersom du kommer att vara festivalens ansikte utåt mot den internationella filmbranschen. Ideellt engagemang som pågår mellan februari-april.

 

Platsansvariga, biografansvariga och volontärer

Under sportlovet och själva filmfestivalen i april behöver vi extra förstärkning. Till museerna under sportlovet (mellan 25 februari och 5 mars) söker vi administrativa platsansvariga och till biograferna under festivalveckan mellan 3 och 8 april söker vi biografansvariga samt volontärer. Som plats- och biografansvarig har du övergripande ansvar för att arbetet flyter på så smidigt som möjligt. Ideellt arbete som sker i februari/mars och april.

 

Observera att alla tjänster är på ideell basis om inget annat anges.

 

Är du intresserad?

Maila personligt brev tillsammans med CV till junior@stockholmfilmfestival.se
Märk ämnesraden med uppdraget du söker.