Vill du jobba på ett av Sveriges största filmevenemang?

Stockholms Internationella filmfestival startade 1990 och tillhör idag ett av nordens största kulturevenemang. Att jobba på Stockholms filmfestival innebär att ta del av en fartfylld kulturorganisation med ett brett kontaktnät inom både svensk och internationell filmbransch. Du som söker till oss bör ha en känsla för organisatoriskt arbete, vara stresstålig, flexibel och ha lätt för att samarbeta och såklart älska film!

Förutom festivalen i november producerar vi även Stockholms filmfestival Junior i april, Sommarbio i augusti och flera stipendie-och talangprogram för unga filmarbetare.

Organisationen består av 13 åretrunt-anställda. I samband med våra tre stora publika event projektanställs mellan 10 – 50 personer åt gången. Utöver dessa tillkommer ca 400 volontärer som hjälper till under festivalen. Vi sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm.

_____________________________________________________________

LEDIGA TJÄNSTER

Redovisningsekonom

Junior Mediasäljare

Nu söker vi höstens eldsjälar!

_____________________________________________________________

LEDIGA UPPDRAG UNDER STOCKHOLMS FILMFESTIVAL JUNIOR

Stockholms filmfestival Junior har sedan 2000 erbjudit kvalitetsfilm och filmupplevelser för barn och unga mellan 6-19 år. 2017 pågår Stockholms filmfestival Junior mellan 3 - 8 april, men festivalen pågår egentligen hela året med Filmverkstäder, kortfilmstävlingar och avslutas med en gratis filmfestival för alla barn och unga i april.

Inför 2017 års festival söker vi engagerade praktikanter och volontärer till olika ansvarsområden. Önskvärd medverkan under perioden varierar och sker efter överenskommelse från januari till april 2017.

Observera att alla tjänster är på ideell basis om inget annat anges.

 

Filmpedagog

Som filmpedagog undervisar du barn och unga i filmskapande och hur de gör sin egen film på filmverkstäderna. Filmerna blir mellan 1 – 3 minuter långa och det är ett riktigt roligt arbete. Filmverkstäderna håller till på vardagar i skolor runt om i hela stor-Stockholm under hela året. Inspirerande och kul arbete för dig med pedagogiska talanger samt film- och redigeringskunskaper. Ett dagarvode utgår och tjänsten pågår deltid under vår- och höstterminen. 

 

Projektassistent

Som projektassistent ansvarar du för koordinering och administration kring festivalens biljettbokningar, koordinering av vår ambulerande festival Junior på turné ochdu assisterar Juniors projektledare. Du kommer även att få hjälpa till med koordinering och coaching av skådespelare som livedubbar filmerna för de allra minsta av våra besökare som inte klarar av undertexter än. Livedubbing sker direkt i salongen på Skandia. Ideellt arbete som sker mellan mars-april.

 

Gästvärd

Hjälper gästansvarig att koordinera regissörer som besöker festivalen för att hålla Q&A. Rollen som gästvärd innefattar att koordinera regissörernas resa till Sverige samt deras vistelse i Stockholm med dagsaktiviteter och hotell. Du följer regissörerna mellan biografer till hotell och andra aktiviteter. Att vara gästvärd passar bäst den som är socialt lagd eftersom du kommer att vara festivalens ansikte utåt mot den internationella filmbranschen. Ideellt engagemang som pågår mellan april.

 

Biografansvariga och volontärer

Under festivalveckan mellan 3 och 8 april söker vi biografansvariga samt volontärer som kan koordinera festivalens publik och filmvisningar. Du får möta regissörer som håller samtal efter filmvisningar, svara på frågor om festivalen och se till att biografen är i ordning och visningarna inte blir försenade. Som biografansvarig har du helt enkelt övergripande ansvar för att arbetet flyter på så smidigt som möjligt. Det är en nyckelroll i festivalen där du får känna festivalpulsen och vara mitt i smeten. Ideellt arbete som sker i april.

 

Observera att alla tjänster är på ideell basis om inget annat anges.

 

Är du intresserad?

Maila personligt brev tillsammans med CV till jasmine@stockholmfilmfestival.se
Märk ämnesraden med uppdraget du söker.