2018.03.08

Den 16 april drar Stockholms filmfestival Junior igång. Över 36 barn- och ungdomsfilmer från 31 länder visas på biografer över hela Stockholm. Nytt för i år är att unga mellan 15-19 år har chansen att presentera en filmidé för en erfaren jury beståendes av regissören Mika Gustafsson, skådespelerskan Happy Jankell och regissören Jonatan Etzler.

Stockholm filmfestival Junior anordnar för första gången någonsin en pitch-dag där de som är mellan 15-19 år har chansen att presentera sin filmidé till en erfaren jury bestående av personer från filmbranschen.
Alla är välkomna att skicka in sin filmpitch. Bland bidragen väljs ett antal kandidater ut som får pitcha sin idé för juryn. Därefter utser juryn en vinnare och ger samtidigt värdefulla tips till finalisterna efter varje presentation. Bästa pitch vinner en workshop med två etablerade manusförfattare för att utveckla sin filmidé. Pitchdagen äger rum 14 april kl. 12-15 på Zita 2. Vinnaren presenteras på prisutdelningen på Biograf Skandia 21 april. 

- Vi jobbar för framtidens filmskapare och vi hoppas att många ska våga vara med och få konstruktiv feedback på sina filmidéer, säger festivalchef Git Scheynius. 

ANSÖK HÄR! 

Årets pitch-jury består av regissören Mika Gustafsson, skådespelerskan Happy Jankell och regissören Jonatan Etzler.

Mika Gustafsson, regissör, manusförfattare och producent med examen från Akademi Valand. Hennes examensfilm Mephobia visades bland annat på Göteborgs filmfestival. 

Happy Jankell, skådespelerska som bland annat har spelat i Solsidan, Jordskott och Ted - För kärlekens skull. Hon var även nominerad till Stockholms filmfestivals pris Rising Star 2013. 

Jonatan Etzler regissör med examen från Stockholms dramatiska högskola och som bland annat har regisserat Intercourse, De andra barnen och Hypnagogia.