2017.06.19

Med knappt två månader kvar till årets 80-talsfest i Rålis kan vi äntligen presentera årets Sommbiofilmer! Fem filmer från det glammiga 80-talet som kommer att lysa upp augustinatten! De filmerna som visas är:

ONSDAG 16/8
Do the Right Thing av Spike Lee
Vi inleder Sommarbion med denna banbrytande film som hade premiär under filmfestivalen i Cannes 1989. Filmen förbluffade publiken med sin skarpa skildring av rasfrågor och är precis lika aktuell idag som för nästan 30 år sedan. 

TORSDAG 17/8
Min granne Totoro av Hayao Miyazaki
Under torsdagen visar vi det älskade animerade dramat Min Granne Totoro som gjort succé världen över. Vi bjuds in till Miyazakis underbara och drömska värld och får följa med på ett äventyr som passar för hela familjen.

FREDAG 18/8 
Dirty Dancing av Emile Ardolino
Patrick Swayze och Jennifer Grey gör båda sina genombrottsroller i denna moderna dansklassiker som inte undgått någon. Och kom ihåg, Nobody puts baby in a corner. 

LÖRDAG 19/8
Det stora blå av Luc Besson
Detta klassiska romantiska drama baserar sig på den berömda fridykaren Jacques Mayols liv. Filmen är Luc Bessons första engelskspråkiga film och med en stjärnhimmel som kuliss kommer det bli en svindlande vacker upplevelse i augustinatten. 

SÖNDAG 20/8
Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott av Pedro Almodóvar 
Pedro Almodóvars internationella genombrott bjuder in till ett drama värt sitt namn. Filmen innehåller alla ingredienser som behövs till en riktig soppa: kärlek, besatthet, avund och komplicerade relationer. Dessutom blir det snygga 80-tals-outfits och stora hår.