2017.06.30

Stockholms internationella filmfestival presenterar nu stolt de sex första titlarna ut höstens program. 

A Fantastic Woman av Sebastian Lelio   

Filmen, som skildrar förälskelse och kamp med stor visuell säkerhet, hade premiär på filmfestivalen i Berlin där den prisades trefaldigt, bl.a. för bästa manus. Maren Ade, som regisserade den hyllade filmen ”Min pappa Toni Erdmann”, är medproducent till filmen som utmanar publiken på bästa möjliga sätt.  

Wasted! The Story of Food Waste av Anna Chai, Nari Kye

Varje år slängs en tredjedel av all mat som produceras redan innan den når våra tallrikar. Regissörerna Anna Chai och Nari Kye vill förändra detta beteende med denna starka, pedagogiska och hoppfulla dokumentär.

Amant Double av François Ozon

Efter det kritikerhyllade dramat ”Frantz” är regissören François Ozon tillbaka med en erotisk thriller. Filmen hade världspremiär på årets filmfestival i Cannes och var dessutom nominerad till det prestigefyllda priset Guldpalmen.

Insyriated av Philippe Van Leeuw

”Insyriated” är en stark skildring av hur en familj, fångad i en lägenhet, försöker genomlida ännu en dag i krigets Syrien. Filmen tog publiken med storm under Berlins festival tidigare i år och tilldelades Panorama Audience Award. 

Mr. Long av Sabu

I ”Mr. Long” skildras den hårdkokta antihjälten från en ny sida. Med en unik blandning av drama, humor och matlagning blev filmen nominerad till en guldbjörn för bästa film på Berlins filmfestival.

This is Everything: Gigi Gorgeous av Barbara Kopple

Dokumentären ”This is Everything: Gigi Gorgeous” är en gripande film om transkvinnan Gigi Gorgeous identitetsresa som följs av tusentals fans på YouTube. Regissören Kopple har tidigare belönats med bl.a. två Oscarsstatyetter.