2017.04.25 Äntligen är årets vinnare i kortfilmstävlingen 1 minut film utsedda!  Tävlingen är indelad i tre ålderskategorier; 6-10 år, 11-15 år och 15-19 och i år har över 660 bidrag skickats in. I år presenteras 1 minut film tillsammans med vår huvudsponsor Plejmo och har ett pris som tar våra vinnare till en ny nivå. Vinnarna får visa sina filmer som Festival on Demand exklusivt på Plejmos streamingtjänst, tillgänglig för filmälskare i hela Sverige. Här kan du se alla nominerade i tävlingen.  

Vinnare 6-10

Richard Bjurström - Babiandjungeln.

Motivering: Till en film som ordlöst bär oss genom en kreativt porträtterad värld av färg och fantasi. Den här unga filmaren har använt sig av både poesi och humor i skapandet av ett verk som är påhittigt och speciellt, men framförallt väldigt, väldigt vackert.

Se filmen hos Plejmo.com

Vinnaren 11-14

Bollhat av Dilan Öngörur, Andreas Fernandez, Isabelle Claesson, Victoria Holgersson

Motivering: Med en klassiskt filmisk tonträff och ett skickligt samspel mellan bild och musik berättas den här starka historien med högst igenkänningsbart tema.

Se filmen hos Plejmo.com

Vinnare 15-19 år

Mole av Klara Thafvelin

Motivering: Liknar ingenting du någonsin sett! Absurdt och fantasifullt animerat i en vågad egensinnig design. Komisk elegans i långsmala extremiteters rörelser och fjunhår som blåser mjukt i vinden. Lite obegripligt men underbart!

Se filmen hos Plejmo.com

 

Vi vill också ge en särskild utmärkelse till dokumentären Ett annat sätt att leva av Lucy Viola Sjölén med motiveringen: Ett modigt porträtt som går under huden på tittaren och gör oss ödmjuka inför våra olikheter.

Se filmen hos Plejmo.com