Tisdagen den 7 augusti är det dags för festivalårets första medlemsvisning! För att kickstarta hösten presenterar vi en förhandsvisning av kritikerrosade och prisbelönta »Mademoiselle Paradis«.

Det är 1770-tal och Mozarts och Haydns era i societetssalongerna i Wien, när pianisten Maria Theresia Paradis (Maria Dragus, Provningen, Det vita bandet) påhejad av sina föräldrar börjar uppmärksammas för sin exceptionella talang. Två problem bara – hon är kvinna, och dessutom synskadad. Men åtminstone det senare kan kanske åtgärdas. 

De vänder sig till doktor Mesmer och hans oprövade metoder ger tillsammans med Marias vilja att se och bli sedd oväntat resultat. Men resultatet har en oväntad biverkning: Maria börjar tappa tonträffen.

Regissören Barbara Albert bjuder på ett känsligt kostymdrama som spelar med motpoler som konst och vetenskap, seende och blindhet, arbetarklass och överklass - och berättar en historia som lämnar ingen orörd. 

Regi: Barbara Albert
I rollerna: Maria Dragus, David Streisow, Lukas Miko, Katja Kom, Maresi Riegner, Susanne Wüst
Spellängd: 97 min 
Språk: Tyska
När: Tisdagen den 7/8 kl 18.00 (Dörrarna öppnas kl 17.30)
Var: Skandia (Drottninggatan 82)

Filmen har biopremiär den 10 augusti.

 

________________

OBS! Om du har ett medlemskort sedan förra året behöver du inte oroa för att hinna förnya ditt medlemskap; ditt medlemskort är giltigt t.o.m. visningen.
Men om du vill kan du förnya ditt medlemskap redan idag och hämta ut ett medlemskort innan visningen. Du förnyar ditt medlemskap här.