Stockholms Filmfestival bjuder på flera spännande visningar och evenemang för den kortfilmsintresserade, från paket med några av samtidens främsta kortfilmsregissörer till möjligheten att bolla dina idéer med en kortfilmskonsulent!

Stockholm XVIII Short Film Competition

15 kortfilmer från hela världen tävlar om en Aluminiumhäst i vår prestigfulla tävling som innehåller några av de bästa kortfilmerna från senaste året – från koreansk och chilensk skräck till Guldpalmsvinnaren »A Gentle Night« och Venedigbelönade »You Will Be Fine«. I årets festivalprogram har vi fem långfilmer vars regissörer tidigare tävlat med kortfilm på Stockholms Filmfestival. Upptäck de kommande talangerna!

Läs mer om filmerna och kortfilmspaketen samt köp biljetter här!

1 Km Film

Se de svenska kortfilmer som tävlar om vårt anrika kortfilmstipendium med ett värde av 500 000 kr i stöd för ett nästkommande projekt. Alla projekt visas samt den nya filmen av förra årets 1 km film-vinnare Frida Kempff – »Varg«, som är regisserad tillsammans med Erik Andersson.

Läs mer om kortfilmerna och köp biljetter här.

Pitchtävling för kortfilmare

Följ hur sju projekt tävlar om 25 000 kronor i utvecklingsstöd från Svenska Filminstitutets konsulent för kortfilm och nya format, Erika Wasserman. Lyssna på deltagarnas pitch och efterföljande frågor och feedback från en professionell branschjury på tre personer. Få inblick i de kommande kortfilmerna av unga svenska filmskapare och lär dig hur man pitchar sin ide!

Industry-pass krävs för inträde, läs mer här.

Eventet hittar du här.

Speed-dating med kortfilmskonsulenten

Efter kortfilmspitchen finns möjligheten till speed-dating med konsulenten för kortfilm och nya format, Erika Wasserman. Kom förbi och prata om dina funderingar kring att söka stöd eller ditt nya projekt och finn inspiration! 

Industry-pass krävs för inträde, läs mer här.