Juniorgruppen - Len Lindberg (12år)

Vad är din favoritfilm/tv-serie och varför?
Jag har många favoritfilmer men en av dom är »Fantastic Beasts«, både 1 och 2. Det är min favorit film för att den är spännande samtidigt som den är rolig. Den använder coola effekter när det t.ex. trollar eller när det är med djuren som finns i väskan. J.K. Rowling har en bra fantasi och kan komma på många roliga idér. Djuren är alla olika och det finns ingen som dom i verkligheten. Vissa är gulliga och vissa är coola men ingen är den andra lik. Skådespelarna är superbra och speciellt Eddie Redmayne som spelar Newt Scamander, allt han gör är så bra, t.ex. sättet han pratar på eller sättet han "trollar" på. Själva filmen är lika bra som Newt! haha. Handlingen gör så att man bara vill fortsätta kolla hur långt som helst men slutet blir man alltid besviken för att det tar slut mitt i handligen men det är bra för då har man något att längta till.

Om du kunde träffa vilken filmskapare eller skådespelare som helst, vem skulle du träffa och varför?
Det skulle nog vara antigen Eddie Redmayne eller Jonny Depp. Båda är väldig bra men på två olika sätt. Eddie är grymt bra på allt, men speciellt på att ändra röster till olika filmer eller på att koncentrera sig på att vara just den där karaktären. Men Jonny Depp han är fantastisk på att vara någon annan. När han spelar Gellert Grindelwald så är han mer ond och kan bete sig som en helt annan person än när han spelar Jack Sparrow, för då är han en full pirat och sättet han går på då är hur bra som helst!

Vad är den roligaste filmupplevelsen du har varit med om?
Det roligaste Filmupplevelsen var när jag kollade på Bio med mina kompisar och filmen var på Japanska med svensk översättning. Ibland kan översättningen inte vara exakt som det säger i filmen. Så i filmen sa det ett skämt och det var bara jag som förstod det eftersom översättningen inte var exakt så jag gapskrattade och alla i bion kollade på mig och fattade ingenting.

Om du kunde filma i ett annat land, var skulle du filma?
Om jag skulle filma en film i ett annat land skulle det nog vara Japan och inte vilken del som helst utan en ö längst ner i Japan som heter Okinawa. Där är det superfin utsikt och vattnet är klarblått. Där utspelar sig Lilo & Stich och det är jättefint med vattnet och naturen. Där skulle jag vilja spela in en film om jag fick.

Om du skulle jobba med film, vilken yrkesroll skulle du vilja ha då?
Om jag skulle jobba med film skulle jag vilja vara en skådespelare för att jag älskar att vara framför kameran och jag vill bli som Eddie Redmayne. Han fick folk att tycka han är duktig och inspirerar många och en av dom som blev inspirerad är jag. Jag vill bli som han och inspirera personer till att göra film eller teater.

Vad tycker du ska bli det roligaste med att vara med i Juniorgruppen?
Det som jag tyckera ska bli roligas med att vara med i Juniorgruppen är nog att se på filmen och sen prata med andra om vad som var bra och vad de skulle kunna göra bättre. De ska också bli roligt att prata med regisören och kunna ställa frågor om filmen och annat.

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.