Juniorgruppen - Edvin Wassberg (16år)

Vad är din favoritfilm/tv-serie och varför?
»Star Wars Episode IV: A New Hope«. Jag älskar hur så fort man startar filmen slås man i ansiktet med titeln och den extremt höga musiken. Man får veta allt man behöver veta innan man kastas in i storyn. Man blir så engagerad och vill veta vad som händer och vilka alla karaktärer är. Storyn är intressant under hela filmen och soundtracket är helt fenomenalt. Alla effekter är extremt bra med tanke på att filmen är från 1977, dom håller upp. A New Hope la grunden för (enligt mig) den bästa film serien genom tiderna.

Om du kunde träffa vilken filmskapare eller skådespelare som helst, vem skulle du träffa och varför?
Cristoffer Nordenrot. Han är nog mest känd för sitt arbete med Crazy Pictures och deras serie Poesi för Fiskar och filmen Den blomstertid nu kommer. Hans insatts i Poesi för fiskar inspirerade mig extremt mycket och fick mig att vilja bli en riktig skådespelare. Han har verkligen inspirerat mig och jag uppskattar verkligen det.

Psst..! Visste du att Edvin äntligen fick träffa Christoffer Nordenrot? Vi intervjuade dem tillsammans, du kan läsa om den här.

Vad är den roligaste filmupplevelsen du har varit med om?
Innan »Star Wars Episode VIII: The Last Jedi« skulle komma, kollade jag och mina kompisar på episodes 1-7 i en sittning och sen drog vi dagen efter och såg åttan.

Om du kunde filma i ett annat land, var skulle du filma?
Definitivt Finland. Jag älskar finska naturen och planerar redan nu på att spela in någonting nästa gång jag är där.

Om du skulle jobba med film, vilken yrkesroll skulle du vilja ha då?
Det är en riktigt svår fråga. Jag har velat bli skådespelare ända sen jag var liten men jag har blivit väldigt intresserad av att regissera. Jag skulle nog kunna se mig själv som skådespelare, regissör eller kameraman.

Vad tycker du ska bli det roligaste med att vara med i Juniorgruppen?
Det kommer definitivt vara en erfarenhet jag kommer lära mig mycket av. Jag är taggad på allt egentligen. Analysera filmerna, prata med skådespelare och regissörer och allt. Det kommer bli skitkul!

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.