Utvalda till att få pitcha sin filmidé inför tung jury

2018.04.12

Nytt för i år är vår pitch-tävling där ungdomar som är mellan 15-19 år fick skicka in sina filmidéer med chansen att få pitcha idén för vår tunga jury bestående av Happy Jankell, Mika Gustafssonoch Jonatan Etzler.

Läs hela artikeln

Årets nominerade i 1 min film är...

2018.04.12

Nu är de nominerade filmerna utsedda för kortfilmstävlingen 1 Minut Film. Hurra! Filmerna kommer att visas på Prisutdelningen och vinnarna kommer att koras av vår kortfilmsjury.  

Läs hela artikeln

Högaktuella regissörer besöker Stockholms filmfestival Junior

2018.04.12

Under Stockholms filmfestival Junior, 16-21 april, kan du stifta bekantskap med högaktuella filmskapare som presenterar sina filmer och deltar i Face2face-samtal. 

Läs hela artikeln

Tung jury till Stockholms filmfestival Juniors pitchtävling

2018.03.08

Den 16 april drar Stockholms filmfestival Junior igång. Över 36 barn- och ungdomsfilmer från 31 länder visas på biografer över hela Stockholm. Nytt för i år är att unga mellan 15-19 år har chansen att presentera en filmidé för en erfaren jury beståendes av regissören Mika Gustafsson, skådespelerskan Happy Jankell och regissören Jonatan Etzler.

Läs hela artikeln

Stjärnspäckad jury till Stockholms filmfestivals juniortävling

2018.03.02

Den 16 april drar Stockholms filmfestival Junior igång. Över 36 barn- och ungdomsfilmer från 31 länder visas på biografer över hela Stockholm. Under festivalen delas priset 1 Minut Film ut och i år består juryn av skådespelaren samt författaren Can Demirtas, skådespelerskan Gizem Erdogan och skådespelerskan samt regissören Molly Nutley,

Läs hela artikeln

Nytt för i år: pitcha din filmidé för en erfaren jury

2018.02.21

Nytt för i år: pitcha din filmidé för en erfaren jury

Har du en idé till en film du vill göra?

Läs hela artikeln

Milo och Esteban utsedda till bästa film

2017.04.25

På Stockholms filmfestival Junior är det Juniorgruppen som bestämmer vilka filmer som vinner det pristigefulla filmpriset Bronshästen för Bästa Film. I år prisas den animerade franska filmen Milo Månvaktren och det gripende dramat Esteban med varsin Bonshäst. 

Läs hela artikeln

Här är vinnarna i 1 minut film 2017

2017.04.25 Äntligen är årets vinnare i kortfilmstävlingen 1 minut film utsedda!  Tävlingen är indelad i tre ålderskategorier; 6-10 år, 11-15 år och 15-19 och i år har över 660 bidrag skickats in. I år presenteras 1 minut film tillsammans med vår huvudsponsor Plejmo och har ett pris som tar våra vinnare till en ny nivå.

Läs hela artikeln

De nominerade i 1 minut film är...

2017.04.05

Äntligen är årets nominerade i vår kortfilmstävling 1 Minut Film utsedda. Barn och unga från hela landet har fått skicka in sina kortfilmer och juryn bestående av regissören Catti Edfelt, skådespelaren Karin Franz Körlof samt programledaren och författaren Farzad Farzaneh har haft ett tufft jobb med att utse de nominerade.

Läs hela artikeln

Stockholms filmfestival Junior kommer till Sigtuna och Södertälje

2017.03.23

Sedan år 2000 har Stockholms filmfestival Junior arrangerat en filmfestival för barn och unga där målet är att visa kvalitetsfilm från hela världen, film som sällan når den vanliga bioreportoaren, hemmen eller skolorna. 

Läs hela artikeln

Kortfilmen Catherine visas som förfilm på utvalda visningar

2017.03.16

Under några utvalda visningar kommer Stockholms filmfestival Junior visa den animerade kortfilmen Catherine av Britt Raes. Filmen är en fyndig skildring av Catherine som älskar sina djur, kanske lite för mycket, och växer upp till att bli en crazy cat lady. Ett måste för alla kattälskare. 

Kortfilmen kommer visas innan följande filmer:

Läs hela artikeln

Nu kan du skicka in din film till 1 min tävlingen!

2016.12.06

Nu är anmälan öppen för kortfilmstävlingen 1 min film där alla mellan 6-19 kan vara med och tävla med sina filmer! Vinn en heldag i höst tillsammans med filmproffs från ABF Stockholm och fler fina priser som annonseras strax. Tre vinnare kommer att utses av en kändisjury och vinnarna presenteras den 8 april på biograf Scandia i Stockholm. 

Läs hela artikeln

Nu kan du se Sofia Norlins film Våra drömmar

2016.05.27

Under Stockholms filmfestival Juniors prisutdelning den 16 april premiärvisades Sofia Norlins kortfilm Våra drömmar. Nu kan du se den här! 

Läs hela artikeln

Här är vinnarna i Stockholms filmfestival Junior 2016

2016.04.18

I helgen avlutades Stockholms filmfestival Junior med en prisutdelning på biograf Skandia. Pris delades ut till vinnarna i kortfilmstävlingarna 1 minut film och Instafilmtävlignen samt de två filmer ur programmet som vann en Bronshäst. 

Läs hela artikeln

Här är de nominerade i 1 minut film!

2016.04.08

Efter noga övervägande har vår jury bestående av regissören Ahmed Abdullahi, skådespelaren och artisten Amy Deasismont och regissören Alexandra-Therese Keining utsett de nominerade i vår kortfilmstävling 1 minut film.

Läs hela artikeln

Vi visar Suzanne Ostens nya film!

2016.03.17

Under Stockholms filmfestival Junior visar vi Suzanne Ostens nya film Flickan, mamman och demonerna. Filmen är gjord för både barn och vuxna och visar en kaotisk och ibland skrämmande värld, sedd ur barnens perspektiv. 

Läs hela artikeln

Tema Migration på Junior 2016

2016.03.15

Från Stockholms internationella filmfestival i höstas tar vi med oss temat Migration till Stockholms filmfestival Junior. Det är ett tema som är mer aktuellt än någonsin och som berör och väcker känslor. Det är ett brett begrepp som genom filmens fantastiska värld går att skildra på oändligt många sätt.

Läs hela artikeln

Mobila filmverkstäder 2016 - Hela året!

2015.09.10

2016 arrangeras Stockholms filmfestival Junior för 17e året i rad. En nyhet för i år är att vi anordnar våra Mobila filmverkstäder året om och du kan boka en tid redan nu. 

Läs hela artikeln

Årets vinnare under Stockholms filmfestival Junior

2015.04.20

Stockholms filmfestival Junior är slut för i år och alla vinnare är utsedda. Vår Juniorgrupp har utsett sina favoritfilmer. Den indiska filmen Mary Kom av Omung Kumar vann årets Bronshäst för bästa film. Det stora Jurypriset som går till filmer för barn i åldern 6-11 år tilldelades The Games Maker av den argentinska regissören Juan Pablo Buscarini.

Läs hela artikeln

Sidor