Mobila filmverkstäder

Våra filmverkstäder pågår året om och går att boka löpande. Vi är berättigade Skapande skola-bidrag.


Vi på Stockholms filmfestival har anordnat filmverkstäder i ca 10 år och har utvecklat en filmworkshop där vi skapar filmer med en skolklass under en heldag. Det brukar vara väldigt uppskattat att skapa film under en dag och väldigt roligt och lärorikt att låta alla prova på! Våra filmpedagoger åker ut till en klass och skapar tre filmer, en film per grupp, under en heldag. Varje klass tilldelas tre filmpedagoger som är kunniga i filmiskt berättande med barn och unga, manusskrivande, storyboarding (bildplanering av filmens innehåll), klippning och redigering. Filmerna färdigställs under dagen och temat bestämmer ni över helt och hållet.

Filmverkstaden kostar 8 500 kr (exkl. 6% moms) per klass och då ingår tre filmpedagoger som jobbar med klassen under en heldag samt tekniken som behövs.

  • Kreativt filmskapande med våra kunniga filmpedagoger
  • Stärker självkänslan och skapar sammanhållning i klassen
  • Utvecklar elevernas medieförståelse och eget skapande
  • Learning by doing!

Gör en intresseanmälan här!

 
  Steg 1: Bildmanus   Steg 2: Ut och filma!   Steg 3: Redigering  
 

Steg 1: Bildmanus. Vi skapar tillsammans ett bildmanus med filmens historia. Efter det bestämmer vi inspelningsplatser.
 

 

Steg 2: Ut och filma. Med bildmanus som underlag går vi ut och filmar. Där kan eleverna vara både skådespelare, fotograf och regissör.
 

 

Steg 3: Redigering. Här skapar vi historien tillsammans, lägger ljud, musik och effekter. När vi redigerat färdigt avslutar vi dagen med att titta på filmerna tillsammans.

 

Prenumerera på festivalens nyhetsbrev

Missa ingenting under festivalen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.