Dessa filmer rekommenderas från 11 år

Junior tänker på Vänskap. I detta kortfilmspaket visas filmerna:

>>Brottas<<
När de brottas får Jaana och Bettan utlopp för alla de känslor som bubblar i deras förpubertala kroppar. De bästa vännerna är båda starka, smidiga och väldigt bra men tävlandet går inte ut över deras vänskap. Men så kliver Umut in på träningen och allt förändras. Bettan ändrar beteende för att han är kille, och Jaana tvingas härma hennes nya drivkrafter för att behålla sin bästa vän.

>>Light Me Up<<
Tolvåriga Sonja är ensam hemma med sin elvaåriga kompis Kine. Uttråkade och nyfikna börjar de att leka lekar som utmanar varandra och utforskar deras sexualitet att bli vuxen. Trots att Kine är yngre så är hennes kropp mer utvecklad än Sonjas och hennes självförtroende betydligt större. Kine tror har hon vet svaret på allt vilket irriterar Sonja och gör henne ännu mer förvirrad och osäker på sig själv.

>>The Line<<
Federico är en introvert och ensam elvaåring som bor i en liten stad i norra Italien. Han har svårt att få kompisar och hans mamma och frånvarande pappa är för upptagna med sina egna problem för att oroa sig. Men mötet med en gammal senegalesisk konstnär hjälper Federico att upptäcka sin talang och att faktiskt se andra för vad de är

>>Sirene<<
Sirene är en film om förvirring, vänskap och hitta sig själv. 15-åriga Kay lever ett rätt typiskt liv för en tonårspojke. Med sina vänner åker han motocross och spanar på tjejer. Med djupt inom honom är det något som bubblar och som har gjort det en lång tid. Något med hans liv känns som det inte stämmer. När den förtrollande Melody kliver in i Kays liv förändras allt. Han hänförs av henne med inte på det sätt som förväntas av en tonårspojke. Utan sakta men säkert tränger Kays verkliga jag fram.

Filmerna rekommenderas från 11 år

Titel
Kortfilmspaket: Vänskap
Längd
85 min
Festival
2018
Sektion
Kortfilm

Du kanske också gillar

Se alla filmer 2018 års program