2018 skulle Ingmar Bergman ha fyllt 100 år. Över hela världen och under hela året hyllas hans verk med ett hundraårsjubileum.

På Stockholms Filmfestival Junior hyllar vi Ingmar Bergman genom att anordna en pedagogisk grundkurs om honom med en av de främsta Bergmanexperterna: Jan Holmberg.

Jan Holmberg är filmvetare, VD för Stiftelsen Ingmar Bergman och aktuell med boken "Författaren Ingmar Bergman". Boken har fått ett enormt varmt mottagande och tar upp Bergmans författarskap.

Under förläsningen kommer frågor som vem Bergman var, varför hans verk är viktiga och vad de handlar om besvaras på ett lättillgängligt och engagerande sätt samtidigt som filmklipp från Bergmans viktigaste verk visas som konkreta exempel.

Ingmar Bergman var en av tidernas viktigaste kulturpersonligheter i Sverige och en av världens största regissörer i filmhistorien. Med en karriär över 60 år inom filmen och teatern har han inspirerat kreatörer över hela världen.

Föreläsningen passar högstadie- och gymnasieelever men även vuxna som vill få en pedagogisk introduktion till Bergman. Låt er inspireras och missa inte chansen att få veta vem mannen på 200-lappen var!

Titel
Bergman för nybörjare
Längd
60 min
Festival
2018
Sektion
Special Presentations
Se alla filmer 2018 års program