Våra filmverkstäder pågår året runt, både för skolor och fritids. Läs mer och boka här >>>

 

Skapa film med oss under sportlovet! 26/2-2/3 2018. 

Under 3 timmar långa arbetspass på sportlovet kan ni som är mellan 6 - 16 år få hjälp av Stockholms filmfestival Juniors filmpedagoger för att göra en film som kan handla om precis vad ni vill. Gör en skräckis, en rolig film, en kärleksfilm, en sorglig film eller kanske lite av varje! Vi har kläder som ni kan klä ut er i, teknik som ni får lära er at använda och häftiga platser att filma i. Ta med en kompis eller kom med fritids så gör vi en film ihop! Filmerna mejlas till alla deltagare efter sportlovet. Filmverkstäderna sker på häftiga Tekniska museet och Naturhistoriska riksmuseet. De unga filmskaparna får röra sig fritt, filma i utställningarna och använda miljön i filmerna. Tänk vilka möjligheter! Välj museet som ni gillar bäst eller har närmast till och boka platser. Filmverkstaden kostar 60 kr/ barn för fritidsverksamheter och 130 kr/ barn för privatpersoner. 

Boka här >>>

 

Så hur går en filmverkstadsdag till?

Tre timmars filmskapande. På museet delas ni in i grupper om 5 - 6 personer per grupp. Tillsammans med en filmpedagog skriver ni manus, filmar, agerar och redigerar filmen tills den är helt klar. Och allt detta hinner ni med på 3 timmar! Nedan kan du läsa mer om våra museer.

Kortfilmstävlingen 1 minut film. Alla filmer som görs under verkstaden går direkt vidare som bidrag till Stockholm filmfestival Juniors kortfilmstävling 1 minut film. De tävlande har då chans att vinna en heldag med ett filmproffs som guidar till en ny filmsuccé! Blir ni nominerade visas er film dessutom i en riktig biograf under festivalen! Ni kan på egen hand fortsätta skicka in hur många bidrag ni vill till tävlingen. Läs mer om tävlingen 1 minut film här »

Efter sportlovet kommer alla medverkande att få sina filmer mailade via Dropbox där filmerna kan laddas ned via en länk. Därför är det viktigt att ni skriver i en giltig mailadress i anmälningsblanketten som ni tar med eller fyller i på plats på filmverkstaden.

 

Välkomna på en sann filmupplevelse!

Vid frågor kontakta 08-677 50 00 eller juniorinfo@stockholmfilmfestival.se

Bilder från filmverkstäderna 2018

Bilder från filmverkstäderna 2017

Bilder från filmverkstäderna 2016

Bilder från filmverkstäderna 2015

Bilder från filmverkstäderna 2014

 

Toppfoto: Valentina Bender