Manusförfattaren och regissören Liliana Romero står bakom den argentinska tecknade filmen Anida and the floating circus. Detta vackra drama i ljuvlig färgpalett bjuder med barnen på en resa till en magisk och drömlik fantasivärld, som speglar verklighetens poblem kring samhällsklass, överlevnad och frihet.

Anida tillhör en resande grupp och är en ung artist som arbetar på en flytande cirkus. Cirkusen seglar mellan olika hamnar och med sig på resan har Anida sitt husdjur och bästa vän, grodan Vincent. Cirkusen styrs av den glamorösa despoten och häxan Madame Justine, som ärvt både cirkusen och sitt värv och som inte tillåter någon att lämna cirkusen.

Plötsligt dyker även en trollkarl med kärleksbekymmer upp liksom en främling som blir förtjust i Anida. Anida har förmågan att se framtiden i människors handflator, men hon bär också på en förbannelse, som gör att hon inte kan minnas sitt eget förflutna.
Hennes sökande efter frihet, mod och äventyr leder henne till sist vidare på livets stig och hon upptäcker en magisk hemlighet. Cirkusen utgör ett majestätiskt universum som utgår från cirkustältet och alla attraktioner runt omkring. Mot denna vackra bakgrund nystar Anida och de andra karaktärerna i filmen upp mysteriet med sitt egna förflutna.

Liliana Romero utgår alltid från bilden i sitt arbete, eftersom hon menar att den direkt tar oss till en annan vackrare värld och fångar publikens intresse. I denna film har hon arbetat med att sammanföra färger och former från sagans värld med en vardaglig miljö.

Anida And A Floating Circus poster
Titel
Anida And A Floating Circus
Regissör
Liliana Romera
Land
Argentina
Längd
75 min
Festival
2017
Sektion
6+
Språk
Spanska
Se alla filmer 2017 års program